„TV 1“ laida „Studentas TV“, Nr.7 (2006-09-30)

Publikuota: 2006 m. rugsėjo 30 d. šeštadienis • • • Peržiūrėta: 34

Ved. Donatas Pauliukonis. Laidą pristato „Penkių kontinentų“ įmonių grupė.
Studentoramoje – Lietuvos patriotiškumo atspindžiai šių dienų jaunimo darbuose. „Misija – Sibiras“. „LiJOT“ šią vasarą organizavo tris išskirtines jaunimo ekspedicijas į Sibirą. Jaunimas tvarkė kapines, apžiūrėjo lietuvių gyvenimo sąlygas bei susitiko su ten gyvenančiais lietuviais. Rudenį projekto dalyviai rengs parodas apie užfiksuotas akimirkas. Šio projekto tikslas – parodyti visuomenei, kad jaunimas yra patriotiškas, domisi tautos istorija ir praeitimi, nori ją pažinti ir perduoti kitiems. Sibiro lietuviai džiaugėsi dalyvių atvykimu.
Jovita Pranevičiūtė: „Skaityti knygas ir mokytis istorijos viena, o pamatyti tas atšiaurias sąlygas, amžino poilsio ir kalinimo vietas visai kas kita“.
Audrius Bružas: „Begriūnantys, apaugę ir pelkėmis virtę kapai... Pats realiai išvysti, kaip nyksta istorija, kaip nyksta apčiuopiami prisiminimai. Visa liks tik užrašyta, tik pasakojama“.
Man ne dzin! - apie studentišką gyvenimą „Niujorko“ studentų miestelio bendrabutyje. Studentų išmonė ir higienos sąlygos. Laimėk būsto nuomą metams dalyvaudamas projekte „Kova už butą“.
Rubrikos Kai aš buvau... svečias – Marijonas Mikutavičius. „Nenorėčiau dirbti „sadomazochistų“ klube ir būti „Murzos partijos“ narys“. „Studijavau žurnalistiką. Nelankydavom paskaitų, mokėmės daug rūkyti ir gerti alaus. Linksmas metas. Gyvenau apie savaitę pas draugus „bendery“. Tai tarsi „savas kaimas“, kur vienam kambary rasi biblioteką ir knygyną, kitam – amžiną barą, kur kortuojama, rūkoma, vedamos merginos... Tai tarsi uždaras pasaulis su savo privalumais ir minusais.“
Studentiškiausių kino filmų penketukas.
Laida rodoma šeštadienį 14:00 val.

komentuoti


Captcha

komentarai

IP: 46.229.168.149
2019-05-07 12:13 (!)

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: