Tik faktai (2008 10 10)

Publikuota: 2008 m. spalio 10 d. penktadienis • • • Peržiūrėta: 79

Trumpai apie kai kuriuos svarbesnius Lietuvos įvykius (2008 m. spalio 6 – spalio 10 d.)
Šį sekmadienį Lietuvoje renkamas parlamentas: užimti 141-ą Seimo nario vietą pretenduoja 1514 kandidatų, iš kurių 1-as trečdalis moterų ir 2-u trečdaliai vyrų.
Išankstinis balsavimas, vykęs trečiadienį ir ketvirtadienį, nebuvo toks sklandus, kaip tikėjosi Vyriausioji rinkimų komisija. Vilniaus savivaldybėje nutįso ilgos rinkėjų eilės, o rinkimų komisijos nariai čia turėjo dirbti net iki 10 valandos vakaro.
Antradienį Europos Sąjungos šalių finansų ministrai Liuksemburge sutarė paremti nuostolių patiriančius didžiuosius bankus, o valstybės draudžiamų bankų indėlių maksimalią sumą padidinti nuo 20-ies iki 50-ies tūkst. eurų.
Situacija Vilniaus biržoje trečiadienį pasiekė kritinę ribą – ikvidžiausių akcijų kaina nusmuko net 15%.
Vartojimo prekės ir paslaugos rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu, pabrango 0,5 procento. Per metus vartojimo prekės pabrango 10,9, paslaugos – 11,4 proc.
Pasigedus aiškumo, Seime atidėtas Aukštojo mokslo įstatymo pataisų svarstymas. Šiomis pataisomis siekiama įteisinti nuostatą, kad už mokslą nemokėtų visi pažangūs studentai. Aiškumo pasigenda ir aukštųjų mokyklų dėstytojai.
Vyriausybė, pakeitusi valstybės remiamų būsto kreditų teikimo tvarką, nutarė pagerinti sąlygas asmenims ir šeimoms pasinaudoti parama, norint įsigyti ar išsinuomoti būstą.
Legendiniam "Žalgirio" krepšinio klubui – neramios dienos. Ore pakibo klubui žadėta Kauno savivaldybės finansinė parama.
Siekdamas įamžinti istorinę karinę pergalę, pirmadienį Seimas paskelbė 2010-uosius metus Žalgirio mūšio metais.

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija:

Penki TV  „Tik faktai“

Savaitinė laida, išsamiai pasakojanti apie svarbiausius savaitės įvykius šalyje ir komentuojanti aktualiausias naujienas.
Laidos vedėja Birutė Žemaitytė.