Įspūdžiai iš Atvelykio šventės

Publikuota: 2007 m. gegužės 30 d., trečiadienis • Peržiūrėta: 44

Gaivų šeštadienio rytą, metų laiku kada gamta pradeda dažytis žalia – gyvenimo džiaugsmo spalva būrelis Klaipėdos rajono, Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos mokinių, lydimi mokytojų leidosi kelionėn į Vilnių p. Almos Adamkienės kvietimu. Į Laikinąją sostinę Kauną, užsukta, ne tik pasigėreti Nemuno bei Nėries santaka, bet ir pasistiprinti. Valandėlė, kita –jau senajame Vilniuje, jaunųjų skautų lydimi atsiduriame Respublikos Prezidento kanceliarijos kiemelyje. Čia jau dešimtą kartą p. Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas vaikams surengė teatralizuotą Atvelykio šventę.

Renginio vedėja, Lietuvių liaudies kultūros centro, muzikinio folkloro poskyrio darbuotoja Loreta Sungailienė kviečia tarti tradicinį sveikinimą J.E. Prezidentą Valdą Adamkų ir ponią Almą Adamkienę. Jų kalbos- gėrio, pavasarinio džiaugsmo iliustracija.

Vienas po kito sekė įvairių Respublikos mokyklų pasirodymai. Šventės komponentai- muzikos garsai, šokiai, dainos, žaidimai, manau, ne tik padėjo vaikams suvokti gėrio pasaulį per pojūčius, bet ir visus suartino, prasmingi kulminaciniai momentai susiejo saugumo bei išankstinio džiaugsmo jausmus, pastebima- vaikai vis labiau pasitiki ateitimi. Kaip žinia, kokie yra šiandienos vaikai, toks bus rytdienos pasaulis. Daugeliui teko garbė pabendrauti su p. Alma Adamkiene bei Respublikos Prezidentu V. Adamkumi, šių eilučių autoriui, taip pat. Sujaudino bendravimo šiltumas, elegancija.

Gyvename pasaulyje pavaldžiame verslo, gamybos ideologijai, todėl manau, jei ne filantropinio judėjimo atmaina - Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas, vargu ar atokių provincijos mokyklų atstovai, turėtų galimybę jau kelintą kartą Atvelykį švęsti pačioje sostinės širdyje- Respublikos Prezidento kanceliarijos kiemelyje.

Tikriausiai sutiksite- ne tik mokytojų idealistų luomas stengiasi realizuoti kertines ugdymo funkcijas- lavinti, auklėti bręstančią asmenybę, lenkti ją į gėrio, dorovines vertybes, tikslu jas internalizuoti- paversti vyraujančiais motyvais.

Po renginio turėjome galimybę pasigrožėti įvairių tautų kultūrų sanplaikos atspindžiu Vilniumi, neretai vadinamu Šiaurės Jeruzale. daugiau »

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: