Lietuva ir Azerbaidžanas aktyviau plėtos ekonominį bendradarbiavimą

komentarai
Publikuota: 2007 m. rugsėjo 19 d., trečiadienis • Peržiūrėta: 68

Dviejų dienų oficialaus vizito į Lietuvą atvykęs Azerbaidžano Prezidentas Ilhamas Alijevas ir Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus aptarė dvišalių santykių plėtros perspektyvas, apsilankė Lietuvos ir Azerbaidžano verslo forume.
Nors kol kas Lietuva ir Azerbaidžanas negali pasigirti iš vienos šalies į kitą eksportuojamų prekių ir paslaugų gausa, kalbėdami forume abiejų valstybių vadovai išreiškė viltį, kad ateityje ekonominiai ryšiai sparčiai tvirtės.

Anot Azerbaidžano verslininkų, lydėjusių savo valstybės vadovą vizito į Lietuvą metu, vienas iš prioritetinių sektorių jų šalyje – informacinių technologijų plėtra. Todėl jie ypač suinteresuoti plėsti bendradarbiavimą su įmonėmis – šio sektoriaus lyderėmis Lietuvoje. Lietuvos įmonių atstovai, jau ne vienerius metus bendradarbiaujantys su Azerbaidžanu, sako jau patyrę, kad Azerbaidžianas, kaip ir Lietuva, sėkmingai diegia aukštąsias informacines technologijas, yra atviras naujovėms ir produktyviam dialogui. Todėl abiejų šalių verslininkai įžvelgia puikias perspektyvas plėtoti abipusiai naudingą ekonominį bendradarbiavimą įvairiose srityse.

Daugiau negu pusę visų Lietuvos gaminių į Azerbaidžaną pastaraisiais metais eksportuoja „Penkių kontinentų“ įmonių grupė. daugiau »

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: