Programerių dieną virtuali erdvė išnyko

Publikuota: 2007 m. rugsėjo 28 d., penktadienis • Peržiūrėta: 55

Tradicija tęsiasi. Rugsėjo 13-osios vakarą „Europos“ verslo centro 31-ąjį aukštą sudrebino Programuotojų dieną susirinkę atšvęsti „Penkių kontinentų“ įmonių grupės darbuotojai.
Pagrindinis vakaro kaltininkas, organizatorius programuotojų „galva“ Saulius Paukštys pasakojo, kad idėja tradiciškai rengti rengti šventę kilo prieš trejus metus: „mūsų įmonėje dirba labai daug šaunių programuotojų ir mažiausiai kartą per metus reikia susiburti visiems kartu. Todėl nusprendėme kiekvienais metais švęsti tarptautinę programuotojų dieną“, – pasakojo S. Paukštys.
Visus metus laukę, mėnesį planavę programeriai susirinko švęsti. Vakaro vedėjas Jogaila Morkūnas pasisėmęs patirties vesdamas savo „paparacinę“ TV laidą, prisirankiojo gandų ir apie „Penkių kontinentų“ įmonių grupės darbuotojus. Šmaikštusis vedėjas kalbindamas programuotojus paviešino ne vieną intriguojantį faktą, kas vyksta darbe ir už jo ribų. O jei ko nors dar nežinojo provokuojančiais klausimais bandė atskleisti.
Vakaro programos tema – gyva televizija. Kamerų tikrai netrūko, taip buvo imituojamas tikras kūrybinis televizijos darbas. O visas akimirkas nuolatos fiksavo patyręs operatorius, kurio darbą vakaro pabaigoje į savo rankas perėmė patys programuotojai. Ir atrodo jiems sekėsi ne prasčiau, nes vakarui įpusėjus buvo įamžinti vis linksmesni švenčiančiųjų veidai. Tačiau dalyviai neatsipirko tik vienos dienos žvaigždžių statusu – buvo ne tik filmuojami, bet ir patys gavo intriguojančią užduotį – sukurti reportažą su S ženklu. Užduotis sukėlusi lengvą juoką pasirodo nebuvo tokia jau lengva... Šmaikščios užduotys, dovanos, gera nuotaika buvo neatsiejama vakaro dalis.
Programuotojai tai ne kuklūs vaikinai su akinukais. Pasirodo daugelis jų turi dar neatskleistą dainininko talentą. Surengtame „Eurovizijos“ konkurse/karaokė programeriai garsiai traukė lietuviškas ir užsienietiškas dainas. Pradėjus dainuoti vienam „programistui“, daina buvo užbaigiama visų balsais. Programuotojai nevengė pritarti ir pasirodžiusios grupės „Yva“ saldžiabalsėms.
Pasak renginio organizatoriaus S. Paukščio renginyje visi buvo labai aktyvūs. „ Jei šiais metais programuotojai nuotaikingai dainavo, tai kitais metais dar linksmiau šoks. Surengsime šokių dešimtuką“, – šyptelėji organizatorius.
Jau trečią kartą rengiama programuotojų šventė užsitęsė ilgiau nei įprastai. Visi kartu susibūrę „programistai“ linksminosi ir po vidurnakčio. O į „Europos“ verslo centro 31 – ojo aukšto langus „atsirėmusi“ miesto panorama išstūmė visas mintis apie virtuliąją erdvę. daugiau »

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: