AS „Citadele banka” obligacijos įtrauktos į biržos sąrašus

Publikuota: 2016 m. gruodžio 16 d. penktadienis

Nuo gruodžio 15 d. AS „Citadele banka“ subordinuotos obligacijos yra įtrauktos į vertybinių popierių biržos NASDAQ RIGA Baltijos skolos vertybinių popierių prekybos sąrašą. Tai yra pirmas kartas, kuomet „Citadele” obligacijos įtraukiamos į biržos sąrašus. Laikantis biržos tradicijų, šis įvykis šiandien buvo pažymėtas simbolinio varpo skambėjimu NASDAQ Rygos biure prekybos pradžioje.

AS „Citadele banka“ obligacijų emisijos dydis – 40 mln. Eur. Pritrauktos lėšos bus naudojamos subordinuotam banko kapitalui stiprinti bei padengti subordinuotą paskolą Latvijos privatizavimo agentūrai anksčiau numatyto termino.

"Banko obligacijas įtraukiant į biržos sąrašą, „Citadele” vardas kapitalo rinkose įregistruojamas pirmą kartą. Šis įvykis liudija „Citadele” plėtrą ir sėkmę finansų srityje. Mes, kaip ir daugelis kitų įmonių, norime, kad finansų rinkos plėtotųsi mūsų šalyje, ir mes padarysime viską, kad galėtume tai užtikrinti”, – sako Guntis Beliavskis, AS „Citadele banka” valdybos pirmininkas.

Per pirmąją banko subordinuotų obligacijų emisiją buvo išleista 4000 obligacijų, kurių vienos obligacijos nominali vertė yra 10 000 eurų. Palūkanų mokėjimai yra atliekami du kartus per metus, o metinė palūkanų norma yra 6,25 proc. Obligacijų išpirkimo terminas – 10 metų, tačiau bankas pasilieka teisę išpirkti obligacijas anksčiau termino. Citadele biržos kodas yra CBL.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha