Dėvimieji įrenginiai keičia mobiliųjų mokėjimų rinką

Publikuota: 2015 m. birželio 25 d. ketvirtadienis

Dėvimieji įrenginiai atveria naujų galimybių mobiliųjų mokėjimų srityje tiek jų naudotojams, tiek finansų institucijoms.

„MasterCard“ viceprezidentas Steve Wiper įsitikinęs, kad siekdamos didinti klientų lojalumą įmonės turėtų naudoti pačius pažangiausius įrenginius, tarp jų ir dėvimuosius. „Norime mes ar nenorime, naujausi įrenginiai populiarėja. Kaip juos paversti mokėjimo įrankiais – tai klausimas, į kurį atsakymo vis dar ieškome“, – sako S. Wiper.  

„Capital One“ viceprezidentės Engi Modi teigimu, jų įmonė mano, kad dėvimieji įrenginiai taps nauja priemone valdyti pinigų srautus. „Mūsų įmonė siekia pasiūlyti kuo daugiau skirtingų mokėjimo galimybių. Tuomet naudotojai gali kur kas patogiau ir efektyviau valdyti savo piniginius srautus“, – sako viceprezidentė.

Vieno iš „PayPal“ departamentų vadovas Varun Krishna mano, kad dėvimieji įrenginiai – tai naujas postūmis kurti kur kas labiau personalizuotus ir laisvesnę prieigą siūlančius sprendimus.

Duomenų analitikos sektoriaus pasiekimai taip pat vaidins reikšmingą vaidmenį mobiliųjų mokėjimų evoliucijoje, nes leidžia kur kas efektyviau panaudoti klientų duomenis. Pavyzdžiui, jeigu jūs dažnai dirbate Manhetene, o būdami Niujorke naudojate įmonės kortelę, jums vėl apsilankius šiame mieste ir užsukus į mėgstamą kavinę, išmanusis laikrodis automatiškai pasiūlys atlikti mokėjimą su ta pačia mokėjimo kortele. Toks scenarijus galimas remiantis duomenimis apie jūsų buvimo vietą ir ankstesnės elgsenos patirtimi.

Ekspertų nuomone, dėvimieji įrenginiai gali patobulinti ir išplėsti mokėjimo proceso galimybes, tačiau būtina išsaugoti balansą tarp naudotojo asmeninių duomenų apsaugos ir efektyvaus panaudojimo. Prognozuojama, kad ateityje dėvimoji elektronika bus naudojama ne tik mokėjmų, duomenų surinkimo ir prognozavimo srityse, bet ir formuojant klientų lojalumą.



Šaltinis: plusworld.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha