Didžioji Britanija popierinius banknotus keis į plastikinius

Publikuota: 2015 m. spalio 1 d. ketvirtadienis

Popierinius Didžiosios Britanijos svarų sterlingų banknotus nuo 2016 metų planuojama pradėti keisti į plastikinius. Pradžioje šis projektas palies 5 svarų banknotus, o 2017 metais – ir 10 svarų.

Išankstiniais duomenimis, plastikiniai banknotai bus maždaug 15 proc. mažesni už popierinius. Be to, Didžiosios Britanijos bankas suskaičiavo, kad naujiems banknotams gaminti bus išleista kur kas mažiau pinigų. Bankas taip pat teigia, kad naujuosius polimerinius pinigus sunkiau padirbti, jie ilgaamžiškesni ir švaresni.

Prieš priimdami sprendimą, už šį projektą atsakingi asmenys konsultavosi tiek su gamintojais, tiek su viešuoju sektoriumi. Siekiant užtikrinti sklandų perėjimą prie naujų banknotų, tai žadama daryti ir toliau.

Nepaisant visų plastikinių pinigų privalumų, prekybos sektoriaus atstovams vis dėlto teks nemažai investuoti, kad būtų užtikrintas normalus plastikinių banknotų priėmimas prekybos vietose.

 

 

 

Šaltinis: plusworld.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Anglijos bankas pinigų gamybai ruošiasi naudoti palmių aliejų

Po kritikos dėl gyvūnų taukų panaudojimo gaminant plastikinę 5 svarų sterlingų kupiūrą Anglijos bankas svarsto galimybę 20 svarų sterlingų kupiūros gamybai naudoti palmių aliejų. skaityti »