6 britai iš 10 nežino, kas pavaizduotas ant nacionalinės valiutos

Publikuota: 2015 m. spalio 1 d. ketvirtadienis

Portalas Quidco apklausė 2 tūkst. Didžiosios Britanijos gyventojų bandydamas išsiaiškinti, ar jie žino, kas pavaizduota ant 5, 10, 20 ir 50 svarų sterlingų banknotų. Rezultatai parodė, kad šeši britai iš dešimties net neįsivaizduoja, kieno atvaizdai puikuojasi ant kasdien jų naudojamų pinigų.

Ant 5 svarų sterlingų banknoto pavaizduotas Anglijos aktyvistės ir kalėjimų reformatorės Elizabetos Frai (Elizabeth Fry), dar žinomos kalėjimų angelo vardu, portretas. Ją atpažino tik vienas iš trijų apklaustų britų. 28 proc. pamanė, kad tai Florencija Naitingeil (Florence Nightingale). Jos vardo medalis yra laikomas solidžiausiu apdovanojimu, teikiamu gailestingosioms seserims. Dar 10 proc. respondentų teigė, kad tai karalienė Viktorija, o 21 proc. anglų prisipažino nežinantys, kas tai per asmenybė.

Mokslininko Čarlzo Darvino (Charles Darwin), pavaizduoto ant 10 svarų banknoto, neatpažino 35 proc. respondentų, o 5 proc. jį palaikė Albertu Einšteinu (Albert Einstein). Ekonomisto Adamo Smito (Adam Smith) ant 20 svarų banknoto nepažino beveik 75 proc. apklaustų britų.

Tyrimas taip pat parodė, kad 34 proc. Didžiosios Britanijos gyventojų norėtų ant banknotų matyti šiuolaikiškesnes asmenybes, o 77 proc. – daugiau moterų atvaizdų.

27 proc. britų balsuotų už norvegų kilmės rašytoją Roaldą Dalą (Roald Dahl), tarp kurio kūrinių – „Čarlis ir šokolado fabrikas“. 26 proc. nurodė grupę „The Beatles“ ir Džeinę Ostin (Jane Austen). 14 proc. norėtų matyti rašytojos Džoanos Rouling (Joanne Rowling), 10 proc. – futbolininko Deivido Bekhemo (David Beckham), 3 proc. – aktoriaus Benedikto Kamberbečo (Benedict Cumberbatch) portretus.

 

Šaltinis: banks.eu
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Anglijos bankas pinigų gamybai ruošiasi naudoti palmių aliejų

Po kritikos dėl gyvūnų taukų panaudojimo gaminant plastikinę 5 svarų sterlingų kupiūrą Anglijos bankas svarsto galimybę 20 svarų sterlingų kupiūros gamybai naudoti palmių aliejų. skaityti »

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »