SEB bankas skelbia išplatintų investicinių lakštų palūkanas

Publikuota: 2013 m. liepos 17 d. trečiadienis

SEB bankas sėkmingai baigė platinti dvi investicinių lakštų emisijas ir skelbia šių investicinių lakštų garantuotas metų palūkanas.

Vienų metų trukmės investiciniai lakštai, susieti su bendrovių „Nokia OYJ“ ir „Shire PLC“ akcijomis, buvo platinami po 100 eurų. Lakštų buvo galima įsigyti liepos 12 dieną AB SEB banko Privačiosios bankininkystės departamente.

Už visą investavimo laikotarpį (381 dieną) už kiekvieną įsigytą investicinį lakštą, susietą su bendrovės „Nokia OYJ“ akcijomis, investuotojai gaus 7,9 proc. garantuotas metų palūkanas, už kiekvieną investicinį lakštą, susietą su bendrovės „Shire PLC“ akcijomis — 4,9 proc. garantuotas metų palūkanas. Palūkanos apskaičiuojamos nuo nominaliosios investicinių lakštų vertės ir išmokamos investicinių lakštų išpirkimo dieną (2014 m. liepos 31 d.), neatsižvelgiant į tai, koks būtų bendrovių akcijų kainų pokytis.

Primename, kad investicinių lakštų išpirkimo dieną investuotojams bus išmokama lakštų nominalioji vertė, jei  galutinė „Nokia OYJ“ ir „Shire PLC“ akcijų kaina bus atitinkamai lygi arba didesnė negu 60 proc. ir 75 proc. pradinės šių bendrovių akcijos kainos. Jei galutinė „Nokia OYJ“ ir „Shire PLC“ akcijos kaina bus atitinkamai mažesnė negu 60 proc. ir 75 proc. šių bendrovių pradinės akcijos kainos, investuotojui investicinių lakštų išpirkimo dieną bus išmokama investicinio lakšto išpirkimo kaina, kuri yra mažesnė už nominaliąją investicinio lakšto vertę ir apskaičiuojama atsižvelgiant į tikrąjį „Nokia OYJ“ ir „Shire PLC“ akcijos kainos pokytį. Investuotojams investicinių lakštų išpirkimo dieną visuomet bus mokamos garantuotos palūkanos.

Investiciniai lakštai yra rizikingos investavimo priemonės, todėl yra tinkamos investuotojams, galintiems prisiimti didesnę investicijų riziką.

Su SEB banko ne nuosavybės vertybinių popierių prospektu galite susipažinti banko darbo valandomis visuose SEB banko klientų aptarnavimo padaliniuose, Finansų rinkų departamente (Gedimino pr. 12, Vilnius) arba interneto svetainėje www.seb.lt.

SEB bankas yra su finansine priemone susietų ne nuosavybės vertybinių popierių rinkos šalyje pradininkas. Nuo 2004 metų bankas yra išleidęs 323 su finansine priemone susietų ne nuosavybės vertybinių popierių emisijas, kurių nominalioji vertė 1,250 mlrd. litų.

 

Šaltinis: seb.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha