„Anonymous“ grupuotės nariai pasikėsino į NATO duomenis

Publikuota: 2011 m. liepos 22 d. penktadienis

Programišių grupuotės „Anonymous“ nariai savo tinklaraštyje pranešė, jog jiems pavyko įsilaužti į NATO serverį ir gauti prieigą prie slaptų aljanso failų. Nusikaltėliai patikslino, jog turi beveik gigabaitą informacijos.

Porą nuorodų į pagrobtus dokumentus „Anonymous“ publikavo savo „Twitter“ paskyroje. Pirmasis publikuotas dokumentas datuojamas 2007 metais, antrasis – 2008 m. Teigiama, jog abiejuose dokumentuose kalbama apie NATO organizacijų Afganistane ir Balkanuose ryšių sistemas. NATO duomenų nutekėjimo nei patvirtino, nei paneigė, tačiau teigiama, jog šiuo metu vyksta incidento tyrimas.

„Anonymous“ grupuotės „Twitter“ paskyroje teigiama, jog neplanuojama publikuoti visų pavogtų dokumentų, nes tai per daug „lengvabūdiška“, visgi programišiai pažadėjo artimiausiu metu „pasidalyti“ įdomesniais duomenimis.

„Anonymous“ grupės nariai yra prisiėmę atsakomybę už daugybę valdžios ir korporatyvinių serverių atakų, tarp jų ir „Visa“, „Mastercard“ bei „PayPal“. Sklando gandai apie „Anonymous“ ryšius su iširusia grupuote „LulzSec“ bei kitomis programišių organizacijomis.

Šaltinis: telegraph.co.uk
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha