IDC: programuotojų mėgėjų skaičius auga

Publikuota: 2013 m. gruodžio 30 d. pirmadienis

IDC analitikų teigimu, iš 18,5 mln. programinės įrangos kūrėjų pasaulyje apie 7,5 mln. programavimas nėra pagrindinė veikla.

Programuotojų mėgėjų skaičius auga kur kas greičiau nei profesionalų ir, tikėtina, toliau augs dar sparčiau. Mėgėjais analitikai laiko žmones, per mėnesį programavimui skiriančius mažiausiai 10 valandų, bet pagrindines pajamas gaunančius iš kitos veiklos. Kai kuriems iš jų programavimas tėra hobis, kiti tiesiog bando papildomai užsidirbti pardavinėdami įvairias programas ar dalyvaudami projektuose, o treti tiesiog kuria automatizavimo programas, reikalingas savo tiesioginiam darbui.

Analitikų nuomone, IT kompanijos ir kitos įmonės, vykdančios veiką internetu, turėtų nepamesti iš akiračio visų šių specialistų. Programuotojai mėgėjai dažnai kur kas geriau išmano naująsias technologijas, be to, tarp šių asmenų galima atrasti pastovių darbuotojų savo įmonei. Labiau techniškai pažengusiose valstybėse mėgėjų skaičius mažesnis kaip tik dėl to fakto, kad jie neretai papildo programuotojų profesionalų gretas.

 

Šaltinis: osp.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha