„Microsoft“ atsisakė naujienų svetainės MSNBC

Publikuota: 2012 m. liepos 16 d. pirmadienis

Bendrovė „Microsoft“ ir „NBC News“ nutraukė susitarimą dėl bendrosios įmonės, valdžiusios naujienų svetainę MSNBC.com. Kaip praneša „Associated Press“, dabar svetainei vadovaus tik „NBC News“ – „Microsoft“ jai pardavė savo 50 proc. turėtų bendrosios įmonės akcijų.

Sandorio suma oficialiai neskelbiama. „The New York Times“ spėja, kad gali būti kalbama apie 300 mln. dolerių.

Apie bendrovių išsiskyrimą paskelbtą liepos 15 dienos vakarą. Nuo to laiko MSNBC.com nepasiekiama – prie šios svetainės prisijungti norintys vartotojai iškart patenka į NBCnews.com. Manoma, kad artimiausiu metu MSNBC.com darbuotojai paliks „Microsoft“ patalpas ir persikels į NBC biurą.

Pranešama, kad „Microsoft“ neketina visiškai pasitraukti iš naujienų medijos rinkos. Bendrovė planuoja jau šį rudenį paleisti naują naujienų svetainę, kurioje dirbs tiek pat darbuotojų, kaip ir MSNBC.com – apie 100.

Svetainė MSNBC pradėjo dirbti 1995 metais: tada bendrajai „Microsoft“ ir „NBC News“ įmonei priklausė ne tik svetainė, bet ir TV kanalas. 2005 metais „Microsoft“ savo TV kanalo dalį pardavė NBC, bendroji įmonė valdė vien svetainę. 2012-ųjų birželį ji turėjo apie 50 mln. lankytojų: MSNBC.com užima ketvirtąją vietą pagal populiarumą tarp amerikietiškų naujienų svetainių.

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha