„Microsoft“ ketina įsigyti kompaniją „Yahoo!“

Publikuota: 2016 m. kovo 29 d. antradienis

Amerikiečių korporacija „Microsoft“ ketina pirkti kompaniją „Yahoo!“. Naujienų agentūros „Reuters“ duomenimis, „Microsoft“ pradėjo derybas su potencialiais „Yahoo!“ investuotojais dėl probleminės įmonės įsigijimo finansavimo.

Teigiama, kad derybos kol kas išankstinės, o „Microsoft“ bet kuriuo atveju ketina išsaugoti draugiškus santykius su „Yahoo!“. Abi įmonės seniai bendradarbiauja paieškos ir reklamos internete srityse. Jokių komentarų apie galimą sandorį bendrovės nepateikia.

„Yahoo!“ rinkos kapitalizacija siekia 33 mlrd. JAV dol., tačiau didžioji jos dalis – tai kompanijų „Alibaba Group Holding“ ir „Yahoo Japan“ akcijos. Be jų „Yahoo!“ verslo vertė turėtų sudaryti apie 6–8 mlrd. dol. „Reuters“ duomenimis, iš minėto sandorio ketinama uždirbti apie 10 mlrd. dol.

„Microsoft“ jau yra bandžiusi įsigyti „Yahoo!“. 2008 metais „Windows“ gamintoja siūlė už bendrovę 45 mlrd. dol. Tačiau šis pasiūlymas buvo atmestas.

Neseniai „Yahoo!“ pranešė parduodanti savo internetinį verslą, kuriam priklauso kompanijos paieškos sistema, el. pašto paslaugos ir naujienų tarnyba.

 

Šaltinis: 3dnews.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha