Naršyklė „Microsoft Edge“ naudoja mažiausiai energijos

Publikuota: 2016 m. birželio 22 d. trečiadienis

Oficialiame „Microsoft tinklaraštyje neseniai paskelbtas eksperimentas, kurio metu bendrovės specialistai įvertino skirtingų interneto naršyklių energijos suvartojimo efektyvumą.

Nešiojamuosiuose kompiuteriuose „Surface Book“ buvo paleistos keturios populiariausios naršyklės – „Chrome“, „Edge“, „Firefox“ ir „Opera“. Skirtumas tarp prietaisų akivaizdžiausiai buvo matomas atkuriant vaizdo transliacijas.

Paaiškėjo, kad nešiojamasis kompiuteris „Surface Book“ ilgiausiai veikia naudojant naršyklę „Microsoft Edge“.

Aktyviausiai kompiuterio bateriją naudoja „Google Chrome“: prietaiso baterijos pakako vos 4 val. ir 20 min. transliacijai. Nešiojamas kompiuteris su įjungta „Mozilla Firefox“ veikė 5 val. ir 9 min., o su „Opera“ – 6 val. ir 19 min. Ilgiausiai „Surface Book“ veikė su „Microsoft Edge“ – 7 val. ir 22 min.

Be to, ekspertai patikrino, kiek energijos, veikiant minėtoms naršyklėms, suvartoja nešiojamojo kompiuterio procesorius, „Wi-Fi“ modulis ir vaizdo plokštė.

Buvo nustatyta, kad „Wi-Fi“ modulis elektros energijos suvartoja beveik tiek pat veikiant bet kuriai naršyklei, tačiau „Edge“ konkurentus pranoksta efektyvesniu procesoriaus ir grafikos plokštės energijos suvartojimu.

Eksperimento vaizdo įrašą galite pasižiūrėti čia.

Šaltinis:
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha