„Google“ ruošia rimtas permainas „Chrome“ interneto naršyklei

Publikuota: 2013 m. balandžio 7 d. sekmadienis

Šaltinis: technologijos.lt

„Google“ ketina pakeisti dabartinė naršyklės variklį, o prie naujojo variklio tobulinimo prisijungia ir „Opera".

„Apple“ ir „Google“ turi glaudžius ryšius, kai pradedame kalbėti apie interneto naršykles. Taip yra dėl to, jog jos abi plėtoja atviro kodo „WebKit“ variklį, kuriuo paremtos „Chrome“, „Safari“ bei daugelis kitų interneto naršyklių. Visgi „Google“ panoro turėti savo produktą vardu „Blink“.

Kaip teigia „Google“, „Blink“ variklis jos „Chrome“ interneto naršyklės dizainui ir bendram pajėgumui bus žymiai geresnis pasirinkimas, nei „WebKit“. Kompanija žada, kad „Blink“ leis naršyklei tapti labiau stabilesnei ir greitesnei.

Tiesa, „Google“ nežada drebinti rinkos iš karto. Perėjimas iš „WebKit“ į „Blink“ vyks pamažu, tad interneto plėtotojai labai drastiškų pasikeitimų staiga gali ir nesitikėti, kas, be jokios abejonės, yra gera žinia.

Nors „Opera“ gana senokai pranešė, jog pakeis savo naudojamą variklį „Presto“ į „WebKit“, norvegai netikėtai pakeitė nuomonę. Jie oficialiai skelbia, kad prisijungia prie „Google“ kuriamo „Blink“ variklio, tuo tarpu „Apple“ su „Safari“ lieka prie „WebKit“ variklio. „Mozilla“ su „FireFox“ naudoja „Gecko“, o programinės įrangos giganto „Microsoft“ naršyklė „Internet Explorer“ yra paremta „Trident“ varikliu.

Šaltinis: technologijos.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha