Viename iš JAV oro uostų – moderni „Unisys“ veidų atpažinimo sistema

Publikuota: 2015 m. birželio 26 d. penktadienis

Kompanija „Unisys Corporation“ („Unisys“) teigia baigusi testuoti modernią veidų atpažinimo sistemą tarptautiniame Dulles (JAV) oro uoste. Ji turėtų padėti muitinės ir pasienio tarnyboms atpažinti su nelegaliais pasais į JAV bandančius patekti asmenis.

Naudojant „Unisys“ su partneriais sukurtą sprendimą, yra nuskaitomi keliautojų veidai ir palyginami su duomenų bazėje saugomais pasų atvaizdais. Jei atvaizdas nesutampa, keleivis gali būti tikrinamas papildomai.

Šis tekstinis projektas buvo vykdomas pagal 2010 metais „Unisys“ ir muitinės bei pasienio tarnybų pasirašytą sutartį. Šiuo metu svarstoma galimybė gauti lėšų iš biudžeto, kad minėtas sprendimas oro uoste galėtų veikti nuolatos.

Verta atkreipti dėmesį, kad „Unisys“ siūlomas sprendimas nėra sujungtas su jokiomis kitomis muitinės ar pasienio tarnybų sistemomis. Tai leidžia užtikrinti išskirtinę konfidencialių duomenų apsaugą.

„Unisys“ atstovų teigimu, augant kibernetiniam nusikalstamumui, tokie biometriniai sprendimai leidžia pareigūnams greičiau atlikti klientų patikrą tuo pat metu užtikrinant mažesnį trikdžių skaičių ir efektyvesnę duomenų apsaugą.

 

Šaltinis: unisys.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha