„Google Maps“ siūlo žaisti žaidimą „Smarty Pins“ ir pasitikrinti geografijos žinias

Publikuota: 2014 m. liepos 10 d. ketvirtadienis

Kompanija „Google“, pasinaudojusi savo sukaupta žemėlapių duomenų baze „Google Maps“, sukūrė naują žaidimą pavadinimu „Smarty Pins“. Žaisti žaidimą paprasta: „Google“ užduoda naudotojui klausimų, susijusių su atsitiktinai parinktu miestu ar šalimi, o žaidėjas turi taškeliu pažymėti vietą, kurioje „slypi“ atsakymas.

Žaidėjas pasirenka temą, iš kurios nori gauti klausimų. Tuomet „Google“ automatiškai nukelia į „Street View“ žemėlapį ir užduoda klausimą – naudotojas turi kuo greičiau atpažinti matomą vietą. Taip žaidžiantys šį žaidimą turi galimybę „keliauti po pasaulį“.

Kiekvienas žaidėjas pradeda žaisti turėdamas 1 000 mylių. Naudotojas turi kuo greičiau spustelėti žemėlapyje teisingą atsakymą, nes tik tokiu atveju gaus papildomų mylių ir galės keliauti toliau. Žaidėjui suklydus, „Google“ nustatys, kaip toli buvo naudotojo neteisingas atsakymas nuo teisingo, ir atims atstumą myliomis, t. y. žaidėjas galės keliauti tik surinktų mylių spinduliu.

Teigiama, kad tai yra ne tik smagus žaidimas – jis taip pat suteikia galimybę pasitikrinti geografijos žinias.

 

Šaltinis: Parengta pagal theverge.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »