Prieš skrydį keleiviai privalės įkrauti mobiliuosius įrenginius

Publikuota: 2014 m. liepos 8 d. antradienis

Keleiviai, norintys skristi į Jungtines Amerikos Valstijas su išmaniuoju telefonu ar nešiojamuoju kompiuteriu, nuo šiol privalės prieš kelionę šiuos prietaisus įkrauti. Kitu atveju jie bus ne tik neįleidžiami į lėktuvą, bet ir papildomai patikrinami oro uosto pareigūnų, kurie turės teisę reikalauti, kad naudotojas pademonstruotų įrenginio veikimą.

Pranešama, jog tam tikruose oro uostuose Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje nuodugniai tikrinami „iPhone“ ir „Galaxy“ išmanieji telefonai, tačiau dar nėra oficialiai patvirtinto oro uostų, kuriuose šios taisyklės laikomasi, sąrašo. Jau žinoma, kad Didžiosios Britanijos oro uoste „Heathrow“ ji taikoma.

Jungtinių Amerikos Valstijų transporto saugumo administracijos teigimu, patikra yra griežtinama kilus įtarimų, kad išmaniųjų prietaisų baterija gali būti pakeista į sprogstamąsias medžiagas.

Šaltinis: Parengta pagal cnet.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Kaip apsaugoti nuo kenkimo programų mobiliuosius įrenginius?

Europos policijos biure veikiantis Europos kibernetinių nusikaltimų centras kartu su Europos Sąjungos valstybėmis narėmis bei ES agentūromis ENISA ir eu-LISA spalio mėnesį pradėjo vieną iš Europos kibernetinio saugumo mėnesiui skirtų veiklų – informacinę kampaniją dėl kenkimo pro... skaityti »

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »