„Sony“ pristato fotoaparatą su unikalia penkiakrypte vaizdo stabilizavimo technologija

Publikuota: 2014 m. lapkričio 24 d. pirmadienis

„Sony“ pristato naują savo inovatyviųjų fotoaparatų šeimos „α7“ narį – sisteminį fotoaparatą „α7 II“, kuriame pirmą kartą pasaulyje panaudota 5 ašių vaizdo stabilizavimo technologija. Šis kompaktiškas, lengvasvoris sisteminis fotoaparatas su keičiamu objektyvu toliau tęsia unikaliomis technologijomis išsiskiriančios serijos tradicijas. Verta priminti, kad joje yra mažiausias ir lengviausias pasaulyje sisteminis visakadrinis fotoaparatas su keičiamu objektyvu „α7R“.

Pagrindinis naujojo „α7 II“ pranašumas – 24,3 mln. taškų raiškos 35 mm įstrižainės „Exmor CMOS“ vaizdo jutiklis, galintis judėti 5 kryptimis ir taip pašalinti nepageidaujamus vaizdo virpesius. Ši fotoaparato vaizdo stabilizavimo ypatybė prilygsta iki 4,5 karto greičiau suveikiančiam užraktui įvairiose fotografavimo aplinkose.

Penkiakryptė (vertikalaus, horizontalaus, dviejų krypčių sferinio ir rotacinio judėjimo) vaizdo stabilizavimo sistema geriau kompensuoja fotoaparato virpėjimą skirtingose situacijose, todėl nuo šiol galima fotografuoti ir filmuoti tokias scenas, kurios anksčiau kokybiškai buvo įamžinamos tik pasitelkus fotoaparato stovą.

Kaip ir šio fotoaparato pirmtake modelyje „α7“, naujajame „α7 II“ naudojama hibridinė autofokusavimo sistema. Šią sistemą sudaro du židinio nuotolio nustatymo metodai – sparčios veiksenos fazinis fokusavimas pagal 117 tankiai išdėstytų kontrolinių taškų ir itin tikslus kontrasto nustatymas pagal 25 taškus. Be to, patobulintas objektų aptikimo algoritmas autofokusavimo veikseną dar paspartina iki 30 proc.

Tuo metu atnaujintas unikalus „Sony“ algoritmas, nuspėjantis objektų judėjimo kryptį, veikia 1,5 karto efektyviau ir lemia geresnius rezultatus. Objekto sekimo funkcija taip pat išsiskiria patobulinta vaizdo analizavimo technologija, kuri optimizuoja fokusavimą atsižvelgdama į objekto dydį. Serijinio fotografavimo režime „α7 II“ naudoja automatinį fokusavimą ir automatinį išlaikymą, todėl sekamas objektas, nepaisant jo judėjimo greičio ar krypties, išlieka ryškus kiekviename kadre.

Naujajame „Sony“ fotoaparate panaudotas viso kadro dydžio vaizdo jutiklis „Exmor CMOS“. Didelė jutiklio raiška ir didesni vaizdo taškai padidina jo jautrumą šviesai ir sumažina vaizdinio triukšmo lygį, kas padeda geriau išnaudoti pasirinkto objektyvo potencialą. Be to, toks jutiklis leidžia nuotraukose išgauti nepriekaištingai sufokusuotą objektą su išsiliejusiu fonu.

Vaizdo apdorojimo procesorius „BIONZ X“ pagerina fiksuojamą vaizdą keliais būdais – fotografuojant taikoma detalių atkūrimo technologija, kuri atkuria natūralias tekstūras net pačiose smulkiausiose nuotraukos detalėse bei difrakcijos mažinimo technologija ir zoninė vaizdinio triukšmo mažinimo technologija, padedanti išsaugoti išskirtinį vaizdo detalumą ir tekstūrą prasto apšvietimo sąlygose.

Fotoaparatas „α7 II“ palaiko „Full HD“ vaizdo įrašymą dviem formatais – „AVCHD Ver. 2.0“ (1920x1080) ir profesionaliuoju XAVC standartu paremtą, tačiau vartotojams pritaikytu XAVC-S formatu, kuris leidžia įrašyti 1080/60p vaizdą su 50 Mbps duomenų srautu.

Fotoaparate integruoto vaizdo ieškiklio „XGA OLED Tru-Finder“ ypatybės – 2,36 mln. taškų prilygstanti raiška ir aukštas kontrastingumas, tai padeda itin tiksliai perteikti vaizdo korekcijas ar kitus patobulinimus realiuoju laiku.

Galop šį fotoaparatą kurdami inžinieriai pasirūpino, kad darbui jis pasiruoštų per kuo trumpesnį laiką. Todėl, palyginti su visais dabartiniais serijos modeliais, „α7 II“ paleidžiamas per 40 proc. trumpesnį laiką.

Fotoaparate integruoti „Wi-Fi“ ir NFC ryšio lustai, per kuriuos jį galima susieti su mobiliaisiais įrenginiais, naudotis nuotolinio valdymo galimybėmis. Į šį fotoaparatą taip pat galima įdiegti „Sony PlayMemories Camera Apps“ programėles, išplečiančias jo funkcionalumą.

Tuo pačiu metu debiutuoja ir naujas „A-mount“ serijos teleobjektyvas „70-300 mm F4.5-5.6 G SSM II“ (SAL70300G2), pritaikytas sporto renginių lauke ar gamtos fotografavimui, taip pat pakankamai artimo atstumo (nuo 1,2 m) portretinei ar detalių fotografijai.

Naujasis „Sony“ fotoaparatas Europos rinkoje pasirodys nuo 2015 m. sausio mėn.

 

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha