Diskutuota apie gabių vaikų ugdymo sistemą

Publikuota: 2013 m. birželio 13 d. ketvirtadienis

Švietimo ir mokslo ministerijoje vyko apskritojo stalo diskusija, kurioje Nacionalinio egzaminų, Ugdymo plėtotės, Švietimo aprūpinimo, Informacinių technologijų, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centrų, Mokyklų vertinimo agentūros atstovai, taip pat mokslininkai aptarė gabių ir talentingų vaikų ugdymo klausimus.

„Būtina intensyvinti ir labiau koordinuoti veiklas, skirtas šalies gabių vaikų ugdymo problemoms spręsti. Pedagogai, tėvai, mokslininkai – visi turime dirbti, kad vaikų gabumai, talentai būtų kuo anksčiau, jau pradinėse klasėse, atpažįstami ir jiems suteikiamos visos sąlygos atsiskleisti, ugdytis bei tobulėti, – diskusijoje sakė švietimo ir mokslo viceministrė dr. Svetlana Kauzonienė. – Šiam svarbiam tikslui švietimo specialistai parengs ambicingą gabių vaikų ugdymo priemonių planą“.

Bus parengtas ir patvirtintas gabių ir talentingų vaikų paieškos, atpažinimo sistemos sukūrimo ir mokyklų šiems vaikams prieinamumo didinimo veiksmų planą.
Taip pat į veikas, susijusias su gabių vaikų ugdymu, bus siekiama labiau įtraukti mokslo institucijas, mokslininkus ir verslo atstovus.

Planuojama, kad mokslininkai ir pedagogai parengs gabius vaikus ugdantiems mokytojams reikalingas metodikas, mokymo priemones, kvalifikacijos tobulinimo programą. Bus kuriama tinkama aplinka gabių vaikų ugdymui: mokslininkų, psichologų konsultacijos, rengiami seminarai mokytojams ir t. t.
Numatoma organizuoti nuolatinę gabių ir talentingų vaikų bei jaunimo stebėseną, vykdyti tyrimus.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai