Diskutuota apie gabių vaikų ugdymo sistemą

Švietimo ir mokslo ministerijoje vyko apskritojo stalo diskusija, kurioje Nacionalinio egzaminų, Ugdymo plėtotės, Švietimo aprūpinimo, Informacinių technologijų, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centrų, Mokyklų vertinimo agentūros atstovai, taip pat mokslininkai aptarė gabių ir talentingų vaikų ugdymo klausimus. skaityti »

Šalies mokytojai gilina žinias, kaip dirbti su gabiais vaikais

Gruodžio ir sausio mėnesiais pirmoji mokytojų grupė jau išklausė Europos socialinio fondo finansuojamo projekto „Gabių mokinių ugdymo efektyvumo didinimas švietimo sistemoje“ paskaitų ciklą. skaityti »

Lietuvą pasaulyje garsina gabūs vaikai

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė tarptautinių mokinių olimpiadų ir konkursų dalyvius bei pasveikino laimėtojus, jų mokytojus ir komandų vadovus. skaityti »

Į NMA nuotolinio ugdymo programą priimtas rekordinis gabių vaikų skaičius

Į Akademiją priimtas rekordinis norinčių studijuoti joje mokinių skaičius. Iš viso priimta 146 mokiniai, o bendras akademikų skaičius siekia 425. skaityti »

Gabūs vaikai į rudens sesiją rinksis Kaune

Šių metų lapkričio 4–6 dienomis gabūs Lietuvos vaikai rinksis Kaune VšĮ „Nacionalinės moksleivių akademijos“ ir Kauno technologijos universiteto organizuojamoje rudens sesijoje, kurioje gilins savo teorines bei praktines žinias šešiose programose skaityti »