Klaipėdos universitetas užmegs naujus ryšius su Kroatija

Publikuota: 2016 m. birželio 7 d. antradienis

2016 m. birželio 9 dieną Klaipėdos universitete (KU) lankysis Kroatijos Respublikos ambasados Lietuvoje laikinasis reikalų patikėtinis ponas Krešimir Kedmenec bei Kroatijos Respublikos Ekonomikos ministro pavaduotojas Zdeslav Matić. Svečių iš Kroatijos akivaizdoje Universiteto rektorius Eimutis Juzeliūnas ir vieno didžiausių Kroatijos universitetų – Rijekos – rektorius Pero Lučin pasirašys bendradarbiavimo sutartį tarp šių institucijų.

Rijekos universitetas (University of Rijeka) – daugiasritis, kaip ir Klaipėdos universitetas, pasižymintis jūrine specifika, todėl pasirašydami bendradarbiavimo sutartį, universitetai pirmiausia ryšius užmegs siekdami pasidalinti gerąja patirtimi jūros ir technologijų mokslų srityse, plėtoti bendrus mokslinius tyrimus. Šiems tikslams įgyvendinti atskirai bus pasirašomos dvi Erasmus+tarpinstitucinės sutartys: Klaipėdos universiteto su Rijekos universiteto Jūros studijų fakultetu (Faculty of Maritime Studies) ir Klaipėdos universiteto su Rijekos universiteto Inžinerijos mokslų fakultetu (Faculty of Engineering). Tikimasi, kad ši partnerystė bus naudinga stiprinant SGD kompetencijas.

„Pasirašydami šias sutartis numatome, kad bendradarbiausime ne tik mokslo, bet ir studijų, administracijos lygmenyse. Rijekos universiteto studentai ir administracijos darbuotojai laukiami čia, Klaipėdoje, taip pat kaip ir mūsiškiai Kroatijoje,“ – teigia KU rektorius Eimutis Juzeliūnas. Rektorius mano, kad ateityje su partneriais bus galima išplėtoti glaudesnius ryšius ir sveikatos mokslų srityje.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai