Studentai iš Lietuvos dalyvavo tarptautiniame informatikos studentų konkurse

Publikuota: 2016 m. rugsėjo 16 d. penktadienis

Rugsėjo 5 dieną Klaipėdos universiteto (KU) Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto informatikos dėstytojai doc. dr. Dalia Baziukė ir lekt. dr. Žilvinas Vaira su studentais Ovidijumi Sobutu ir Luku Milašausku išvyko į Latviją, Rezeknės technologijų akademiją, kur kartu su Vokietijos ir Latvijos studentais bei dėstytojais dalyvavo antrajame tarptautiniame programinės įrangos modeliavimo konkurse „International Modeling Award“.

Po savaitę trukusių užsiėmimų Rezeknėje studentai grįžo namo, kur veiklą tęsia nuotolinio mokymo priemonėmis, baigiamieji komandų rezultatai bus pristatyti gruodžio mėnesį. Komandos parengs stendinius pranešimus, kurie bus eksponuojami visuose trijuose universitetuose Vokietijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, jiems dalyviai ir atstovavo. Komanda, kurios darbas komisijos bus įvertintas geriausiai, gaus konkurso sumanytojų, Jade universiteto, įsteigtą prizą. Visi dalyviai bus apdovanoti jų pasiekimus liudijančiais sertifikatais.

„Tai jau antrasis konkursas ir labai norisi, kad ši išties naudinga veikla tęstųsi. Planuojama, kad po dvejų metų estafetę perims Vokietija“, – teigė doc. dr. Dalia Baziukė. Pirmą kartą šis konkursas įvyko 2013 metais Klaipėdos universitete. Pagrindinis jo tikslas – supažindinti informatikos specialybės studentus su tarptautiniais projektais, padėti įgyti darbo tarptautinėse komandose patirties. „Pastaroji kompetencija ypač svarbi šiuolaikinėje globaliojoje darbo rinkoje“, – pabrėžė doc. dr. D. Baziukė. Konkurso metu siekiama išplėtoti inovatyvių taikomųjų programų, kurios galėtų atskleisti mobilių kompiuterinių sistemų panaudojimo formas, koncepcijas.

Doc. dr. D. Baziukė pasakojo, kad pirmajame konkurso etape studentai dirbo penkiose tarptautinėse komandose, kurių sudėtyje – studentai iš Vokietijos, Latvijos ir Lietuvos. Komandoms suformuluotos užduotys – parengti kompiuterio programų, aplikacijų modelius, kuriuos vėliau būtų galima įgyvendinti juos suprogramavus. Pateiktų užduočių temos: e-automobilių dalinimosi valdymo įrankis, IT paslaugų valdymo įrankis, kalorijų skaičiuoklis ir kt. Į konkurso programą buvo įtrauktos paskaitos, ekskursijos į Latgalos regione įsikūrusias pramonės įmones ir informacinių technologijų bendroves, pristatyta Rezeknės technologijų akademijos Inžinerijos fakultete įrengtų mokslo mokomųjų laboratorijų įranga ir galimybės.

Pirmosios pakopos III kurso studentui Lukui Milašauskui dar prieš konkursą teko dirbti su programų kūrimu, dalyvaudamas konkurse turėjo progos papildyti savo žinių bagažą. „Šiame konkurse mūsų komanda, į kurią pakliuvau dar su keturiais studentais iš Vokietijos ir Latvijos, gavome užduotį, kurią atlikdami turime parengti IT paslaugų valdymo įrankio projektą. Projekto rengimas susideda iš kelių etapų. Pirmiausiai turime apibūdinti ir aprašyti dvi personas, kitaip tariant, įsivaizduojamus asmenis, kurie bus mūsų projektuojamos programų sistemos vartotojai. Toliau pereiname prie projektuojamos sistemos funkcijų specifikavimo. Turime sudaryti vadinamąsias panaudos atvejų ir veiklų diagramas, tada parengti grafinės vartotojo sąsajos maketą, paruošti pateiktį ir pristatyti savo projektą,“ – pasakojo Lukas. Dalyviams patiko konkurso idėja: tiek nauja patirtis bendraujant su užsienio studentais, tiek pateikta informacinė medžiaga. „Manau naudingiausia tokio pobūdžio konkursuose dalyvauti nuo II kurso,“ – pridūrė Lukas.

Klaipėdos universitete Informatikos studijų programa gerai įvertinta tarptautinių ekspertų ir jau antrą kartą Studijų kokybės vertinimo centras akreditavo ją maksimaliam 6 metų laikotarpiui. KU rengiami informatikos specialistai yra vieni geriausių Lietuvoje.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai