Kroatijoje vykstančiose Europos universitetų žaidynėse iš Lietuvos atstovų tikimasi aukštų rezultatų

Publikuota: 2016 m. liepos 13 d. trečiadienis

Liepos 13 d. Zagrebe, Kroatijoje, atidaromos III–ios Europos universitetų žaidynės. Jose Lietuvai atstovauja 162 sportininkai iš 10 mūsų šalies universitetų.

„Džiaugiamės galėdami paremti studentų sportą ir didžiuojamės Lietuvos universitetų sportininkų pasiekimais. Mūsų sportininkai paprastai grįžta su medaliais tiek iš Europos, tiek iš pasaulio studentų žaidynių. Tad linkime ir šiose žaidynėse kuo geriausios sėkmės“, – sako švietimo ir mokslo viceministras Rolandas Zuoza.

Iki liepos 25 d. vyksiančiame didžiausiame Europos studentų sporto renginyje dalyvaus beveik 5000 sportininkų – 403 universitetų atstovai iš 41 Europos šalies. Studentai dėl medalių kovos 21 sporto šakos varžybose.

Lietuvos sportininkai varžysis trylikoje sporto šakų: tai krepšinis, stalo tenisas, rankinis, regbis, dziudo, irklavimas, šachmatai, salės futbolas, badmintonas, paplūdimio tinklinis, 3 x 3 krepšinis, plaukimas ir neįgaliųjų plaukimas.

Iš pirmųjų dviejų Europos universitetų žaidynių, 2012 m. vykusių Ispanijoje, o 2014 m. Olandijoje, Lietuvos delegacija parsivežė visų spalvų medalius.

Žaidynių metu taip pat vyks Europos universitetų rektorių konferencija, įvairūs švietimo ir kultūros renginiai.

Lietuvos studentų sportininkų dalyvavimą Europos universitetų žaidynėse finansuoja Švietimo ir mokslo ministerija.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai