Lietuva ir Kinija pasirašys susitarimą dėl diplomų pripažinimo

Publikuota: 2015 m. balandžio 27 d. pirmadienis

Balandžio 27–28 d. švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis dalyvaus Rygoje vyksiančiame 5-ajame Azijos ir Europos švietimo ministrų forume. Švietimo politikai nubrėš gaires tolesniam Europos ir Azijos bendradarbiavimui. Forumo metu Lietuvos ir Kinijos švietimo ministerijos pasirašys susitarimą dėl kvalifikacijų, susijusių su aukštuoju mokslu, pripažinimo.

Forumo metu švietimo ministrai patvirtins politines gaires glaudesniam Europos ir Azijos šalių bendradarbiavimui keturiose prioritetinėse srityse:  kokybės užtikrinimas ir pripažinimas, verslo ir pramonės įtraukimas į švietimą, mobilumo subalansavimas, taip pat mokymasis visą gyvenimą, įskaitant profesinį rengimą.

Europos ir Azijos švietimo ministrai tarsis, kaip bendradarbiauti siekiant rezultatų. Susitikimo tikslas – užtikrinti į ateitį nukreiptą dialogą ir apsikeitimą gerąja patirtimi bei paskatinti konkrečias į rezultatus orientuotas bendradarbiavimo veiklas Azijos ir Europos regionuose. Ministrai diskutuos apie investicijas į įgūdžių formavimą siekiant geresnio įsidarbinamumo, naujas mokymosi technologijas, taip pat aptars tolimesnius Azijai ir Europai bendrus švietimo srities uždavinius ir ateities viziją.

Forumo metu numatyta galimybė šalių pageidavimu organizuoti dvišalius ir daugiašalius susitikimus aktualiems klausimams aptarti. Ministras Dainius Pavalkis susitiks su Kinijos švietimo viceministre Li Weihong. Susitikimo metu bus aptarti aktualūs dvišalio bendradarbiavimo klausimai ir pasirašomas Lietuvos ir Kinijos švietimo ministerijų susitarimas dėl kvalifikacijų, susijusių su aukštuoju mokslu, abipusio pripažinimo.

Indonezijos delegacijos iniciatyva Lietuvos švietimo ministras susitiks su Indonezijos mokslinių tyrimų, technologijų ir aukštojo mokslo ministru Mohamadu Nasiru bei Vokietijos Švietimo ir mokslinių tyrimų ministerijos valstybės sekretoriumi Georgu Schütte. Susitikimo metu planuojama aptarti šalių įsipareigojimus rengiant ASEM jungtinės programos turizmo ir svetingumo srityje pilotinį projektą.

Azijos ir Europos šalių forumas ASEM (Asia-Europe Meeting) – tai tarpregioninis forumas, neformaliam dialogui vienijantis 53 partnerius. Jame dalyvauja 28 Europos Sąjungos šalys, 2 kitos Europos valstybės, 21 Azijos ir Okeanijos valstybė, taip pat Europos Komisija ir Pietryčių Azijos šalių asociacijos sekretoriatas.

Forumas įsteigtas 1996 m. vykusiame Europos ir Azijos viršūnių susitikime. Šalių vadovai neformaliam dialogui susitinka kas dveji metai. Forumo partnerių iniciatyva vykdomi Europos ir Azijos bendradarbiavimo projektai politikos, ekonomikos, švietimo ir kultūros srityse. Tarp ministrų susitikimų prioritetinėmis temomis organizuojamos konferencijos, seminarai, vykdomi bendri projektai, įgyvendinamos įvairios kitos iniciatyvos.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai