Lietuva ir Kinija pasirašys susitarimą dėl diplomų pripažinimo

Balandžio 27–28 d. švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis dalyvaus Rygoje vyksiančiame 5-ajame Azijos ir Europos švietimo ministrų forume. Švietimo politikai nubrėš gaires tolesniam Europos ir Azijos bendradarbiavimui. skaityti »

Lietuva ir Omanas ketina bendradarbiauti studijų ir mokslo srityse

Švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis lankėsi Omane. Vizito metu aptartos Lietuvos ir Omano aukštojo mokslo institucijų bendradarbiavimo galimybės. skaityti »

Daugiausia valstybės finansuojamų studijų vietų skirta technologijos mokslams

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis patvirtino preliminarius 2015 m. valstybės finansuojamų studijų vietų skaičius. Daugiausia valstybės finansuojamų studentų bus priimama į technologijos mokslų studijas. Penktadaliu išauga priėmimas į IT specialybes. skaityti »

Kuriamos galimybės aktyvesnei pameistrystės plėtrai Lietuvoje

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis susitiko su Europos profesinio mokymo plėtros centro (CEDEFOP) eksperte Irina Jemeljanova. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras apdovanos profesinių mokyklų ir darbdavių bendradarbiavimo projektus

Gruodžio 16 d. bus skelbiami geriausi profesinių mokyklų ir darbdavių bendradarbiavimo projektai šiais metais. skaityti »

2015 m. valstybės biudžete – daugiau lėšų švietimui

2015 m. valstybės finansavimas švietimui auga iki 47 mln. Lt. Nuo 2015 m. sausio 1 d. auklėtojų ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimams didinti skiriama per 30 mln. Lt. Jų algos augs 10 proc., arba apie 200 Lt. skaityti »

Aukštosios mokyklos kviečiamos teikti paraiškas dėstytojų iš užsienio vizitams

Lietuvos aukštosios mokyklos skatinamos kviestis aukštos kvalifikacijos dėstytojus iš užsienio. Švietimo ir mokslo ministerija finansiškai remia užsieniečių dėstytojų vizitus. Universitetai ir kolegijos gali teikti paraiškas iki 2014 m. gruodžio 12 d. skaityti »

Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje – modernūs mokymo rūmai ateities inžinieriams

Lapkričio 13 d. švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis dalyvaus Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos (VTDK) modernizuotų rūmų atidaryme (Olandų g. 16). skaityti »

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje atidarytas Muzikos inovacijų studijų centras

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis dalyvavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Muzikos inovacijų studijų centro atidaryme. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras: mokyklų vadovais turi dirbti geriausi švietimo vadybininkai

Mokyklų vadovų skyrimo tvarka privalo būti tobulinama, sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis reaguodamas į tėvų organizacijos išsakytą nuomonę dėl rengiamų šios tvarkos pataisų. skaityti »