Lietuva ir Omanas ketina bendradarbiauti studijų ir mokslo srityse

Publikuota: 2015 m. balandžio 24 d. penktadienis

Švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis lankėsi Omane. Vizito metu aptartos Lietuvos ir Omano aukštojo mokslo institucijų bendradarbiavimo galimybės.

„Labiausiai Omaną domina bendradarbiavimas medicinos ir biotechnologijų srityse. Artimiausiu metu ketiname pasirašyti savitarpio supratimo memorandumą, kuriame bus numatytos akademinių mainų, bendradarbiavimo mokslo ir tyrimų srityse kryptys“, – sako švietimo ir mokslo ministras.

D. Pavalkis lankėsi Omano Aukštojo mokslo ministerijoje ir Sultan Qaboos universitete. Vizito Omano Sveikatos apsaugos ministerijoje metu aptartos dvišalio bendradarbiavimo galimybės rengiant medicinos ir sveikatos mokslų specialistus Lietuvos aukštosiose mokyklose, keliant jų kvalifikaciją, organizuojant specializacijos kursus.

Švietimo ir mokslo ministras dalyvavo tarptautinės aukštojo mokslo parodos GHEDEX atidaryme ir Lietuvos aukštojo mokslo pristatyme, kurį kartu su Lietuvos ambasada organizavo Švietimo mainų paramos fondas. GHEDEX parodoje studijų Lietuvoje galimybes pristatė septyni Lietuvos universitetai.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai