BS/2 remiama Karina iškovojo Lietuvai 1-ąją vietą Pasaulio rungtynių šokių čempionate!

Publikuota: 2023 m. gruodžio 5 d. antradienis

Japonijoje, Tavasakyje, vykusiame Pasaulio rungtynių šokių (angl. „cheerleading“) čempionate pirmą kartą skambėjo Lietuvos himnas! Lietuvos rinktinė jame užėmė pirmąją, trečiąją ir ketvirtąją vietas.

Penkiolikmetė Karina Gasanova ir dvylikametė Arina Šiukštaitė iškovojo pirmąją vietą 12-15 metų jaunių (Junior 2) duetų varžybose. Antroje vietoje liko Tailando, trečioje – Japonijos, ketvirtoje – Italijos, penktoje – Bolivijos duetai.

Vyresniųjų duetų (Senior) nuo 16 iki 30 m. varžybose Lietuvos duetas užėmė trečiąją vietą. Čia pirmąją vietą iškovojo Tailando, antrąją – Japonijos, ketvirtąją – Filipinų, penktąją  – Kinų duetai.

Pasaulio rungtynių šokių čempionas vyko jau 11-ąjį kartą. Jame dalyvavo daugiau nei 100 komandų iš 18-ikos šalių. Tarp jų – ir Lietuvos rungtynių šokių federacijos rinktinė.

„Tai pirmas toks aukštas Lietuvos laimėjimas rungtynių šokių čempionate. Jis reikšmingas ne tik mums, bet ir visai Lietuvai, nes garsina jos vardą. Japonų treneriai buvo nustebę  mūsų pasirodymu, nes dažniausiai čempionate pirmąsias vietas užima arba japonai, arba tailandiečiai, o dabar staiga atsirado šalis, apie kurią jie iš viso mažai ką žinojo, ir nušluostė visiems nosis. Po tokio mūsų pasirodymo visi čempionato dalyviai puolė ieškoti Lietuvos žemėlapyje ir ja domėtis“ , –  sako Lietuvos rungtynių šokių federacijos prezidentė Jelena Koroliova.

Viena iš pirmosios vietos laimėtojų – Karina Gasanova – prieš pat išvykdama į Japoniją dar spėjo išgarsėjo ir TV šou „Lietuvos talentai“, kur pasirodė su solo šokiu, sužavėjo komisiją bei publiką ir pateko į finalą.

Karina į Lietuvą atvyko prieš pusantrų metų, Ukrainoje kilus karui. 2022 m. mergina Kijevo čempionate su solo pasirodymu užėmė pirmąją vietą ir tikėjosi tapti Ukrainos rungtynių šokių varžybų laimėtoja. Tačiau jos svajonei buvo lemta išsipildyti Lietuvoje.

Šių metų pavasarį Karina iškovojo net 4 aukso medalius Lietuvos rungtynių šokių čempionate (už jazz solo šokį, laisvo stiliaus duetą, laisvo stiliaus komandinį šokį ir komandinį šokį). Liepos mėnesį su Lietuvos rungtynių šokių federacijos rinktine mergina dalyvavo Vokietijoje, Vysbadene, vykusiame Europos rungtynių šokių čempionate, kur užėmė dvi pirmąsias vietas – duetų ir komandinėse varžybose. Na, o dabar ji kartu su dueto partnere parvežė Lietuvai pirmosios vietos taurę!

Karinos keliones į Europos ir Pasaulio čempionatus rėmė UAB „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2), kuri suteikė šeimai prieglobstį atvykus į Lietuvą ir suteikė darbą jos mamai.

Vos grįžusios iš čempionato, gruodžio 1-ąją merginos apsilankė įmonių grupės „Penki kontinentai“, kuriai priklauso ir BS/2, biure ir šalia kalėdinės eglės dovanojo savo šokį visiems darbuotojams!

Nuotraukoje iš kairės į dešinę: Karina Gasanova, jos mama Tetiana, „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas, Lietuvos rungtynių šokių federacijos prezidentė Jelena Koroliova, Arinos mama Lena ir Arina Šiukštaitė.

Šaltinis: 5ci.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai