„Windows 8“ dalis rinkoje – 7,4 proc.

Publikuota: 2013 m. rugsėjo 6 d. penktadienis

Kompanija „Net Applications“ publikavo duomenis apie operacinių sistemų rinką rugpjūtį. „Windows 8“ dalis per mėnesį išaugos nuo 5,4 proc. iki 7,4 proc. Ankstesnė versija „Windows 8.1“ apėmė 0,002 proc. rinkos.

„Windows XP“ dalis sumažėjo nuo 37,19 proc. iki 33,66 proc., o „Windows 7“ rodikliai išaugo nuo 44,49 proc. iki 45,63 proc. „Vista“ rugpjūtį valdė 4,11 rinkos, o tai 0,13 proc. mažiau nei liepą. Iš viso rugpjūtį „Misrosoft“ produkcijai atiteko 91,2 proc. operacinių sistemų rinkos, „Mac OS“ – 7,3 proc., „Linux“ – 1,5 proc.

Šiek tiek anksčiau bendrovė „Forrester“ parengė prognozę, kurioje teigiama, kad „Windows 8“ kopimas į viršų nebus toks spartus ir lengvas, o pasirodžius naujai versijai ji užimti tik 50 proc. rinkos. Korporatyvinio sektoriaus nenoras pereiti prie „Windows 8“ aiškinamas tuo, kad visai neseniai vyko perėjimas nuo „Windows XP“ į „Windows 7“, tad kompanijos nebenori vėl visko keisti. Be to, korporacijos neplanuoja rinktis operacinės sistemos „Windows 8“, nes ji sunkiai suderinama su kita programine įranga.

Primename, kad internete neseniai pasirodė neoficiali informacija apie „Windows 9“ pasirodymą rinkoje. Net spėjama, kad ši operacinė sistema bus pristatyta 2014 metų sausį.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Dar daugiau „Samsung“ įrenginių bus galima suderinti su „Galaxy Gear“

„Samsung Electronics“ pranešė apie operacinės sistemos „Android 4.3“ („Jelly Bean“) atnaujinimą, leidžiantį išmanųjį laikrodį „Galaxy Gear“ naudoti ne tik su „Galaxy Note 3“, bet ir su „Galaxy S4“, „Galaxy S 3“ bei „Galaxy Note 2“ išmaniaisiais telefonais. skaityti »