Operacinė sistema „Windows 8“ tapo populiaresnė už „Windows Vista“

Publikuota: 2013 m. liepos 2 d. antradienis

Kompanijos „Net Applications“ analitikai publikavo naują ataskaitą, kurioje teigiama, kad birželio duomenimis, prieš 7 mėnesius pasirodžiusi operacinė sistema „Windows 8“ sugebėjo populiarumu aplenkti operacinę sistemą „Windows Vista“.

Kaip rodo ataskaita, operacinė sistema „Windows 8“ iki šiol įdiegta 5,1proc. personalinių ir nešiojamųjų kompiuterių, valdomų operacinės sistemos „Windows“. Operacinei sistemai „Windows Vista“ tenka 4,62 proc. dalis, negana to, jos populiarumas vis mažėja.

„Windows 7“ toliau išlieka lyderė „Microsoft“ operacinių sistemų šeimoje – ji įdiegta į 44,37 proc. personalinių ir nešiojamųjų kompiuterių. Be to, vis labiau įsitvirtina dar 2001 metais pasirodžiusi operacinė sistema „Windows XP“ – jai tenka 37,17 proc. rinkos.

Šaltinis: thenextweb.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Dar daugiau „Samsung“ įrenginių bus galima suderinti su „Galaxy Gear“

„Samsung Electronics“ pranešė apie operacinės sistemos „Android 4.3“ („Jelly Bean“) atnaujinimą, leidžiantį išmanųjį laikrodį „Galaxy Gear“ naudoti ne tik su „Galaxy Note 3“, bet ir su „Galaxy S4“, „Galaxy S 3“ bei „Galaxy Note 2“ išmaniaisiais telefonais. skaityti »