Kviečiame dalyvauti startuolių konkurso renginyje

Publikuota: 2014 m. liepos 30 d. trečiadienis

Rugpjūčio 1 d. 10 val. Švietimo ir mokslo ministerijoje bus paskelbti MTEP rezultatų komercinimo konkurso nugalėtojai – tai 18 geriausių startuolių, kurie perėję visus konkurso etapus per 1 mėnesį turėjo įsteigti naują aukštųjų technologijų įmonę. Startuoliams bus įteikti iki 70 tūkst. litų paramos čekiai. Šio konkurso tikslas – skatinti mokslo ir studijų institucijas kurti mokslui imlias įmones.

Renginio dalyvius sveikins Švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė, Mokslo, inovacijų ir technologijų direktorius Arūnas Karlonas. Renginio metu bus pristatytos universitetuose vykstančios jaunimo verslumo ir mokslinių tyrimų komercinimo iniciatyvos. Pranešimus skaitys KTU Verslininkystės ir verslumo ugdymo skyriaus vadovas Liutauras Palaitis, Vilniaus universiteto Mokslo ir inovacijų direkcijos direktorė Vida Lapinskaitė ir VGTU Verslo vadybos fakulteto dekanė Jelena Stankevičienė.

Renginį organizuoja Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra. Renginys vyks Švietimo ir mokslo ministerijos Ovalioje salėje (A. Volano g. 2, Vilnius). Registracija į renginį vyksta MITA svetainėje.

MTEP rezultatų komercinimo konkursas – tau jau trečius metus vykstanti iniciatyva, kurią administruoja Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra. 2012-2013 metais buvo paremta 17 naujų įmonių, kurioms skirta 1,7 mln. litų. 2014 m. bus paremta dar 18 naujų verslų, kuriems bus skirta apie 1,3 mln. litų. Kuriami verslai yra įvairūs, apima skirtingas sritis: informacinių technologijų, biotechnologijų, lazerių, inžinerijos, mechatronikos, energetikos, elektronikos, biomedicinos, maisto technologijų.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha