Prasideda didžiausias pasaulyje fotografijų konkursas

Publikuota: 2015 m. birželio 2 d. antradienis

Pasaulinė fotografijos organizacija (angl. WPO), kartu su kompanija „Sony“, organizuojanti didžiausius fotografijos apdovanojimus pasaulyje, skelbia 2016 m. konkurso pradžią.

Jau devintus metus organizuojami „Sony pasauliniai fotografijos apdovanojimai“ (angl. SWPA) yra autoritetingas balsas fotografijos pasaulyje. Kiekvienais metais konkursas pritraukia tiek kylančius talentus, tiek pripažintus fotografijos meno ekspertus. Tai vieta, kurioje yra pristatomi geriausi paskutinių metų šiuolaikinės fotografijos darbai iš viso pasaulio.

Galimybę dalyvauti šiame konkurse turi įvairių gebėjimų fotografai, o dalyvavimas – nemokamas. Darbus skirtingose konkursinėse kategorijose – Profesionalų, Atviroje, Jaunimo, Nacionalinio apdovanojimo bei Studentų – galima pateikti jau dabar.

Viena iš šių metų naujienų – „Pasaulinės fotografijos organizacijos“ bei ilgiausiai leidžiamo fotografijos žurnalo pasaulyje „British Journal of Photography“ bendardarbiavimas Studentų konkursinėje kategorijoje, kurioje galimybę varžytis dėl geriausiojo vardo turi fotografijos meno studentai. Laimėtojui bus suteikta teisė publikuoti straipsnį bei savo fotografijas internetiniame šio žurnalo puslapyje, o taip pat – galimybė perimti žurnalo „Instagram” srautą.

„Sony pasauliniai fotografijos apdovanojimai“ siūlo daug vertingų galimybių visiems konkurso dalyviams. Pirmiausia, visos konkurse dalyvaujančios fotografijos yra pamatomos konkurso teisėjų komisijos, kuri yra sudaryta iš pripažintų fotografijos industrijos ekspertų. Apdovanotiems konkurso finalininkams ir fotografams – laimėtojams yra suteikiama galimybė būti pastebėtiems ir įvertintiems pasauliniu mastu. Konkurso prizinį fondą sudaro naujausia „Sony“ skaitmeninė vaizdavimo įranga bei bei 30 tūkst. JAV dolerių piniginis fondas, taip pat galimybė savo darbus eksponuoti „Sony pasauliniams fotografijos apdovanojimams“ skirtoje parodoje Somerset House parodų centre Londone ir nuotraukų publikavimo galimybė 2016 m. apdovanojimams skirtoje fotografijų knygoje.

Balandžio mėnesį iškilmingą apdovanojimų ceremonija pasibaigę 2015 m. „Sony pasauliniai fotografijos apdovanojimai“ iš viso pritraukė 173 444 dalyvius iš 171 pasaulio šalies. Konkurso finalininkų darbų parodą per dvi savaites aplankė 33 394 lankytojai. Šiais metais tarptautinį pripažinimą laimėjo ir fotografė iš Lietuvos Dovilė Dagienė, kurios fotografijų serija „Berniukas su lazda“ buvo atrinkta iš 87 tūkstančių dalyvių, pateikusių savo darbus profesionalų kategorijoje. Apdovanojimų ceremonijoje, konkurso komisija Lietuvos fotografei Dovilei Dagienei skyrė antrąją vietą profesionalų konkurso Gyvenimo būdo kategorijoje. Pagrindinį prizą L’Iris d’Or laimėjo amerikietis John’as Moore’as.

Šiais metais pirmą kartą buvo įsteigtas Lietuvos Nacionalinis apdovanojimas geriausiam Lietuvos fotografui, kurį pelnė B. Tilamantės nuotrauka „Pietūs laive“. Antrąją vietą laimėjo vilnietis fotografas Česlovas Čekanavičius, trečiąją – Londone šiuo metu gyvenanti lietuvė Diana Ivojlova. Šiame konkurse 2013 m. dalyvavo ir žymus Lietuvos visuomenės veikėjas, muzikantas bei prodiuseris A. Mamontovas. Jo nufotografuota žymioji Dublino miesto "adata", iš 15 tūkstančių konkurse dalyvavusių nuotraukų pateko į geriausiųjų penkiasdešimtuką architektūros fotografijai skirtoje „atviroje“ kategorijoje.

2016 m. „Sony pasaulinių fotografijos apdovanojimų“ finalininkai bus skelbiami 2016 m. vasario 23 d., o konkurso nugalėtojai – balandžio 21 d. iškilmingos ceremonijos metu Londone. Norėdami gauti daugiau informacijos apie konkurso kategorijas bei nuotraukų pateikimo sąlygas, galite apsilankyti oficialiame Pasaulinės fotografijos organizacijos puslapyje www.worldphoto.org.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha