Dulkių siurblys – į kovą su kibernetiniais nusikaltėliais

Publikuota: 2015 m. spalio 9 d. penktadienis

Singapūro technologijų ir dizaino universiteto komanda pristatė prototipą roboto, gebančio aptikti biuro įrenginių pažeidžiamumą kibernetinėms atakoms.

Iš tiesų tai robotas-dulkių siurblys su prijungtu prie jo išmaniuoju telefonu, į kurį įdiegtos studentų sukurtos programos. Robotas veikia judėdamas biuro patalpoje. Aptikęs neapsaugotą įrenginį (spausdintuvą, skenerį ar kt.), jis perspėja naudotojus apie galimas grėsmes.

Roboto kūrėjai pademonstravo ir atakuojančio roboto, kuris buvo sukurtas panašiu principu, veikimą. Jie naudojo skraidyklę, prie kurios buvo prijungtas išmanusis telefonas. Pakibusi prie biuro lango, skraidyklė lengvai sugebėjo perimti dokumentus, siunčiamus į neapsaugotą spausdintuvą.

Beje, ataka neatrodė labai reali, nes nepastebėti už lango judančios skraidyklės beveik neįmanoma. Be to, skraidyklė gali tokią ataką surengti ne didesniu nei 25 metrų atstumu.

Robotams kurti lėšos buvo skirtos iš nacionalinės Singapūro kibernetinio saugumo stiprinimo programos.

 

Šaltinis: iksmedia.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Kaip filologai galėtų padėti informatikams?

Lietuvių kalbos institute vyks tarptautinė mokslinė Jono Jablonskio konferencija „Skaitmeniniai kalbos ištekliai, jų plėtros kryptys ir panaudos galimybės“, atversianti kalbos kelio į informacinių technologijų pasaulį problemas ir ateitį. skaityti »