SEB banko makrokomentaras: Infliacijos štilio euro įvedimui gali nepakakti

Statistikos departamento duomenimis, vartotojų kainų lygis liepą buvo 0,5 proc. didesnis nei prieš metus ir 0,7 proc. mažesnis, palyginti su ankstesniu mėnesiu. skaityti »

Bostono įvykiai pablogino ir taip prastas rinkų naujienas

Gerokai prastesni rodikliai rinkoms buvo netikėti ir sukėlė susirūpinimo bangą, kad pasaulio ekonomikos atsigavimas 2013 m. gali imti lėtėti. skaityti »

Lietuvos infliacija mažesnė, nei prognozuota

Kovą metinė Lietuvos infliacija krito iki 1,5 proc. ir buvo mažesnė, nei prognozavo „Danske Bank“ (1,7 proc.). Tai lėmė nepakankamai įvertintas šilumos energijos kainų sumažėjimo poveikis vartotojų kainų indeksui. Kaip ir buvo manyta, pagrindinį poveikį kovo mėnesį infliacijai darė didėjusios drabužių ir avalynės kainos bei brangę maisto produktai. skaityti »

Infliacija 2013 m. pradžioje vėl paspartės

Lietuvos metinė infliacija paskutinį praėjusių metų mėnesį sumažėjo iki 2,8 proc. Vidutinė metinė VKI infliacija 2012 m. sudarė 3,1 proc. ir buvo tik 0,1 procentinio punkto mažesnė nei metų pradžioje prognozavo „Danske Bank“ analitikai. skaityti »

DNB analitikai kitais metais prognozuoja kiek lėtesnę ūkio plėtrą

Lietuvos ūkio plėtra kitąmet bus šiek tiek lėtesnė, infliacija sumažės, o struktūrinis nedarbas vers kelti atlyginimus kvalifikuotiems darbuotojams, – teigia didžiausiai Norvegijos finansinių paslaugų grupei priklausančio DNB banko analitikai. skaityti »

Lietuvos banko prognozė: sveikas ūkio augimas, nuosaiki infliacija

Naujausiose Lietuvos banko prognozėse numatoma, kad realusis bendrasis vidaus produktas (BVP) augs kiek lėčiau nei prognozuota, tačiau plėtra išliks tvari. Kainų šoko nelaukiama – infliacija išliks nuosaiki. skaityti »

Pasaulio ūkis pamažu gręžiasi nuo recesijos, teigia SEB grupės analitikai

Pasaulio ekonomikos padėtis pastaraisiais mėnesiais tapo stabilesnė nei 2011 m. rudenį, nors grėsmės išlieka didelės, teigia SEB grupės analitikai šiandien Stokholme paskelbtoje pasaulio ekonomikos apžvalgoje „Nordic Outlook“. skaityti »