Greičiausias saulės energija varomas automobilis?

Iš anglies pluošto sukūrę naują saule varomo automobilio modelį „Nuna 6“, Olandijos studentai ketina dalyvauti kasmetėse Australijoje vykstančiose ekologiškų automobilių rungtynėse „World Solar Challenge“ ir įrodyti, kad tai greičiausias pasaulyje automobilis. skaityti »

Revoliucija saulės energijos rinkoje

Izraelyje įsikūrusi kompanija „Pythagoras Solar“ sukūrė dvigubą langą – jame įmontuotos saulės baterijos, kurios gali generuoti elektros energiją pastatui. skaityti »

Niujorko 3D žemėlapis – saulės energijai matuoti

Pristatytas Niujorko 3D planas – žemėlapis, kuriuo naudodamiesi miesto gyventojai gali išmatuoti savo pastatų saulės energijos priėmimo pajėgumus. skaityti »

Laikraščių apžvalga

Pavartykime 2011 metų liepos 8 dienos laikraščius. skaityti »

Dienos naujienos

Svarbiausios dienos naujienos trumpai (2011 metų liepos 7 d.). skaityti »

Pradėjo veikti didžiausia saulės energijos panaudojimo sistema Lietuvoje

AB „Lietuvos energija“ skatindama atsinaujinančios energijos gamybą, pradėjo eksploatuoti didžiausią Lietuvoje saulės energijos panaudojimo sistemą. skaityti »

Saulės bikinis su USB jungtimi

JAV pagamintas saulės energiją elektra paverčiantis bikinis. skaityti »

Saulės energija varomas lėktuvas „Solar Impulse“ išskrido į Paryžių

Antradienį ryte skrydžių entuziastai galėjo stebėti sėkmingai iš Briuselio pakilusį ir į Paryžiaus aviacijos šou išskridusį saulės energija varomą lėktuvą „Saulės impulsas“ („Solar Impulse“). skaityti »

Kuriamas robotas, Saulės energijai perduoti

Japonai ir toliau stebina savo išradimais ir robotais. Šį kartą mokslininkai kuria robotą, kuris Saulės energiją tiektų tiesiai į Žemę. skaityti »

Aplinką tausojantis gyvenimo būdas su projektu „One Tonne Life“

Bendrovės „A-hus“, „Vattenfall“ ir „Volvo Cars“ surengė projektą „One Tonne Life“, kuriame dalyvauti buvo atrinkta Švedijos sostinėje gyvenanti Lindel šeima. Projekto tikslas – propaguoti aplinką tausojantį gyvenimo būdą. skaityti »