„Sodrai“ – 25 metai

1990 m. kovo 23 d. įsteigta nepriklausoma socialinį draudimą administruojanti institucija, vėliau pervadinta Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba („Sodra“), taip pat priimti pirmieji šią sritį reguliuojantys teisės aktai. skaityti »

Specialistų kvalifikacijų žemėlapiui kurti bus atveriamos valstybinės duomenų bazės

Naudojantis valstybine duomenų baze bus kuriamas specialistų kvalifikacijų ir darbo rinkos atitikimo žemėlapis, kuris sudarys sąlygas geriau orientuotis kur ir kokių specialistų reikia. skaityti »

Mažiau rūpesčių dirbantiems savarankiškai

Nuo šiol draudėjams-savarankiškai dirbantiems asmenims teikti SAV pranešimus Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritoriniams skyriams („Sodrai“) bus paprasčiau. skaityti »

„Sodros“ statistiniai duomenys teikiami ir eurais

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba („Sodra“) svarbiausius statistinius duomenis pradėjo teikti ne tik litais, bet ir bendra Europos valiuta. skaityti »

Pradėjo veikti naujas Lietuvos profesijų klasifikatoriaus tinklalapis

Pradėjo veikti Lietuvos profesijų klasifikatoriaus tinklalapis www.profesijuklasifikatorius.lt, kuris leis darbdaviams, teikiantiems „Sodrai“ darbuotojų profesijų duomenis, greičiau priskirti reikiamą profesijos kodą. skaityti »

Pensijų labirintas – išėjimo beieškant

Nors į Lietuvos antros pakopos pensijų fondus pervedamos įmokos yra vienos mažiausių Europoje, jų investavimo rezultatai ne prastesni nei kaimyninių šalių: per beveik devynerius veiklos metus Lietuvoje net ir didžiausios rizikos – akcijų – pensijų fondams nebuvo pelningi tik 2008-ieji ir 2011-ieji. O pernai Lietuvos II pakopos pensijų fondai uždirbo per 440 mln. litų investicinės grąžos. skaityti »

Nuo 2012 m. sausio 1 d. keičiasi „Sodros“ sąskaitų numeriai valstybinio socialinio draudimo įmokoms surinkti

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba („Sodra“) informuoja, kad nuo 2012 m. sausio 1 d. visos valstybinio socialinio draudimo įmokos bus renkamos centralizuotai į naujas „Sodros“ sąskaitas bankuose. skaityti »

Įmonėms, nukentėjusioms dėl banko SNORAS pagalbą teikia INVEGA, VMI ir „Sodra“

Įmonės, turėjusios sąskaitas ar indėlius banke SNORAS naudojasi valstybės institucijų pasiūlytais instrumentais ir kreipiasi į INVEGĄ, Valstybinę mokesčių inspekciją bei „Sodrą“. skaityti »

„Sodra“: išmokų gavėjai, anksčiau jas gaudavę per SNORĄ, kviečiami nurodyti sąskaitas kituose bankuose

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba („Sodra“) informuoja, kad gyventojai, kurie iki šiol socialinio draudimo išmokas gaudavo į sąskaitas, esančias banke SNORAS, turėtų nurodyti sąskaitas kitose kredito įstaigose. skaityti »

Pensijos ir kitos socialinės išmokos pasieks visus jų gavėjus

Vyriausybė ragina tuos socialinių išmokų gavėjus, kurie iki šiol socialinio draudimo išmokas gaudavo į sąskaitas, esančias banke SNORAS, nedelsiant kreiptis į teritorinius Valstybinio socialinio draudimo („Sodros“) skyrius. skaityti »