Pasaulio ekonomika rodo realius atsigavimo požymius

Pagrindinės pasaulio ekonomikos po dvejų su puse metų pertraukos pagaliau rodo realius atsigavimo ženklus. Stagnuojanti vidaus paklausa ir ypač silpnas vartojimas – pagrindinis inkaras, stabdęs visos ekonomikos augimą. Vis dėlto šiandien jau galima teigti, kad šviesa tunelio gale artėja. skaityti »

Europos NT rinka – šiaurėje šilta, o pietuose vėsu

Euro zonos nekilnojamojo turto (NT) rinkoje bendrų tendencijų nematyti. Tai yra nulemta didelės NT priklausomybės nuo fundamentalių ekonomikos veiksnių. skaityti »

Vartojimo kainų dinamika palanki įsivesti eurą

Balandžio mėnesio infliacija ir toliau mažino apsukas, metinis vartojimo kainų pokytis sudarė 1,2 proc., ir tai buvo tik 0,1 procentinio punkto mažiau, nei prognozavo „Danske Bank“ analitikai. skaityti »

Nesibaigiantys Latvijos bankų iššūkiai

Praėjusiais metais Latvija buvo visos Europos augimo lyderė – jos BVP 2012 m. augo 5,6 proc., o metais anksčiau jis didėjo 5,4 proc. Ekonomikos plėtrai daugiausia įtakos turėjo ne tik teigiamas eksporto įnašas, bet ir sparčiai augusi vidaus paklausa. skaityti »

Lietuvos infliacija mažesnė, nei prognozuota

Kovą metinė Lietuvos infliacija krito iki 1,5 proc. ir buvo mažesnė, nei prognozavo „Danske Bank“ (1,7 proc.). Tai lėmė nepakankamai įvertintas šilumos energijos kainų sumažėjimo poveikis vartotojų kainų indeksui. Kaip ir buvo manyta, pagrindinį poveikį kovo mėnesį infliacijai darė didėjusios drabužių ir avalynės kainos bei brangę maisto produktai. skaityti »

Kipras: didžiausi nuostoliai laukia Rusijos?

Pagalbos Kiprui teikimas naujomis sąlygomis, apsaugant mažesnius nei 100 tūkst. eurų, tačiau apkarpant šią sumą viršijančius indėlius, ir sprendimas sustiprinti kapitalo kontrolę, Rusijos bendrovėms lems didesnius nuostolius, nei tikėtasi. skaityti »

Estijos augimą skatina valstybės investicijos

Estija praėjusiais metais buvo viena iš nedaugelio euro zonos šalių, išlaikiusių augančią ekonomiką – 2012 m. Estijos BVP augo 3,2 proc. Pagrindinė augimo priežastis – stipri vidaus paklausa, palaikyta augančių investicijų. skaityti »

Latvijos ekonomikos stebuklas

Praėjusiais metais Latvijos ekonomika augo sparčiausiai iš visų Europos šalių – „Danske Bank“ analitikų duomenimis, Latvijos BVP išaugo 5,5 proc., kai 2011 m. prieaugis siekė 5,4 proc. skaityti »

Ūkio banko istorijos poveikis ekonomikai bus minimalus

Šiuo metu intensyviai ruošiamasi Ūkio banko perėmimui. Ūkio banką padalijus į dvi dalis geroji bus perduota Šiaulių bankui, kuris per kelias dienas pažadėjo atnaujinti indėlininkų teises disponuoti savo pinigais. skaityti »

Lietuvos laukia dar vieneri stabilaus augimo metai

2012 m. Lietuvos BVP augimas buvo vienas iš didžiausių visoje ES – prieaugis siekė 3,6 proc. Panašios tendencijos turėtų išlikti ir 2013 m., Lietuvos BVP turėtų didėti 3,5 proc. Vis dėlto būtų per drąsu teigti, kad dabartinė padėtis užtikrina tvarų šalies augimą ir ateityje. skaityti »