Šviesolaidiniam internetui Lietuvoje jau 20

1998 m. spalio 28 d. UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“, priklausanti „Penkių kontinentų“ įmonių grupei, Lietuvoje pradėjo tiesti pirmąjį šviesolaidinį interneto tinklą. skaityti »

Šviesolaidinio interneto gimtadieniui artėjant: nuo ko viskas prasidėjo

Ar žinote, kada pasaulyje atsirado šviesolaidis? Nepatikėsite, bet jis atsirado anksčiau, nei elektra. skaityti »

2016 metai su „Skynet“: auganti interneto greitaveika ir modernėjanti TV

Praėję metai šviesolaidinio tinklo „Skynet“ komandai buvo kupini permainų ir įvykių. skaityti »

Šviesolaidinis internetas Lietuvoje – jau 18 metų

Spalio mėnesį internetas mūsų šalyje švenčia net du gimtadienius: 25 metus nuo to laiko, kai Lietuvoje atsirado interneto ryšys, ir 18 metų nuo tos dienos, kai vario laidus pakeitė optiniai. skaityti »

Lietuvos interneto metraštininkas V. Palubinskas: būtų gerai išsaugoti bent esminius interneto principus

Šiemet spalio mėnesį sukako 25-eri metai nuo interneto atsiradimo Lietuvoje ir 18 metų nuo šviesolaidinio tinklo įvedimo. Ta proga kalbiname Lietuvos interneto metraštininku vadinamą Vladą Palubinską. skaityti »

Stabilus internetas – stabiliam verslui

Verslas ir internetas – šiuolaikiniame pasaulyje neatsiejami. Ko verslas tikisi iš interneto tiekėjo ir kokius reikalavimus jam kelia, pasakoja šviesolaidinį tinką „Skynet“ pasirinkusių įstaigų atstovai. skaityti »

„Skynet“ – dar daugiau galimybių naršyti sparčiai

Lietuva gali didžiuotis ne tik šviesolaidinio interneto plėtra, bet ir jo sparta. Mūsų šalis patenka į greičiausią šviesolaidinį internetą turinčių Europos šalių dešimtuką. skaityti »

„Skynet“: išskirtinis dėmesys klientams ir aktyvi plėtra

Sostinėje veikiančio šviesolaidinio tinklo „Skynet“ komandai 2015 metai buvo kupini gerų permainų ir naujovių: aktyviai plėstas ir modernizuotas tinklas, pasiūlyti nauji paslaugų planai, atnaujinta interneto svetainė ir kt. skaityti »

„Skynet“ veidas Elita Citovičiūtė – apie šiuolaikines technologijas ir realų gyvenimą

Konkurse „Mis Lietuva 2013“ titulą „Mis publika“ pelniusi televizijos projektų dalyvė ir modelis Elita Citovičiūtė sako internetu besinaudojanti tiek darbe, tiek tvarkydama kasdienius reikalus. O štai neseniai mergina ir pati „tapo“ jo dalimi – Elita yra vilniečiams puikiai žinomo šviesolaidinio interneto „Skynet“ veidas. skaityti »

Šviesolaidinis internetas švenčia gimtadienį

Iki šio amžiaus pradžios prie interneto žmonės jungdavosi naudodami vadinamuosius „dial-up“ modemus ir įprasto telefono linijas. 1998 m. spalio 28 d. Lietuvos gyventojai gavo priėjimą prie interneto optiniais tinklais. Tą dieną bendrovė „Penkių kontinentų komunikacijų centras“, priklausanti įmonių grupei „Penki kontinentai“, pirmoji Lietuvoje pradėjo teikti šviesolaidinio interneto paslaugas. skaityti »