Aukštosios mokyklos vėl kviečiamos teikti paraiškas dėstytojų iš užsienio vizitams

Skelbiamas konkursas, kurio tikslas – aktyvinti idėjų mainus per užsieniečių dėstytojų, pasaulinio lygio mokslininkų ir praktikų vizitus Lietuvos aukštosiose mokyklose. skaityti »

Studijų ir mokslo plėtros 2013-2020 m. programoje – ambicingi tikslai

Vyriausybė patvirtino Valstybinę studijų, mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros 2013–2020 metų programą. skaityti »

Savivaldybių ir švietimo institucijų atstovai aptars neformaliojo ugdymo krepšelio panaudojimo galimybes

Lapkričio 14–15 d. Vilniuje vyks mokomasis seminaras „Neformaliojo vaikų švietimo įgyvendinimas savivaldybėse“ visų šalies savivaldybių administracijų, neformaliojo vaikų švietimo institucijų atstovams. skaityti »

Apdovanoti Lietuvos ir pasaulio mokslui nusipelnę užsienio lietuviai

Lapkričio 8 d. švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius įteikė Mokslo premijas trims užsienio lietuviams: Vokietijoje gyvenančiam chemikui Viliui Lėnertui, psichologui Romualdui Kriaučiūnui iš JAV ir biochemikui Skirmantui Kriaučioniui, dirbančiam Jungtinėje Karalystėje. skaityti »

Lietuvos universitetuose ir kolegijose – dar 16 jungtinių studijų programų su užsienio aukštosiomis mokyklomis

Lietuvoje atsiras dar 16 jungtinių studijų programų su užsienio aukštosiomis mokyklomis. Aštuonios aukštosios mokyklos iš viso gaus apie 25 mln. litų iš ES struktūrinių fondų. skaityti »

Slėnių perspektyvoje – išskirtinis dėmesys prioritetinėms kryptims ir jungtiniams mokslo ir verslo projektams

Atnaujinta slėnių koncepcija kelia naujus uždavinius, kaip skatinti Lietuvoje inovatyvų aukštųjų technologijų verslą ir sudaryti sąlygas konkurencingai ekonomikai. skaityti »

Pirmųjų Europos universitetų sporto žaidynių laimėtojams – dovanos ir padėkos

Švietimo ir mokslo ministerijoje pagerbtos Lietuvos studentų komandos, iškovusios visų spalvų medalius šią vasarą Ispanijoje vykusiose pirmose Europos universitetų sporto žaidynėse. Šiose žaidynėse varžėsi tik komandinių sporto šakų atstovai. skaityti »

Pristatytas pasirengimas 2013 m. lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminui

Nuo 2013 m. visi Lietuvos abiturientai, nepriklausomai nuo jų mokymosi kalbos, laikys vienodą lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą. Švietimo ir mokslo ministerijoje pristatyti balandį vykusio bandomojo lietuvių kalbos ir literatūros egzamino, kurį laikė mokiniai iš mokyklų lietuvių, lenkų ir rusų dėstoma kalba, rezultatai. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministerijoje paminėtas Jungtinių pasaulio koledžų įkūrimo 50-metis

Rugsėjo 20 dieną įvairiose šalyse minint Jungtinių pasaulio koledžų veiklos 50-metį, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius ministerijoje susitiko su Jungtinių pasaulio koledžų nacionalinio komiteto nariais, grįžusiais į Lietuvą dirbti alumnais. skaityti »

Dabartiniams vienuoliktokams – platesnės būsimų studijų pasirinkimo galimybės

Dabartiniai vienuoliktokai, norėdami stoti į aukštąsias mokyklas, 2014 m. turės daugiau galimybių įstoti į skirtingas specialybes. Vienodas išlaikytų brandos egzaminų rinkinys stojantiesiems atvers daug platesnį nei dabar studijų programų pasirinkimo spektrą. skaityti »