Lietuva – viena iš debesų kompiuterijos naudojimo lyderių

Lietuvos verslas itin sparčiai pritaiko debesų kompiuterijos sprendimus savo veiklai. Tarp 15 Centrinės ir Rytų Europos šalių Lietuvos bendrovės yra pirmajame trejetuke pagal tai, kokią dalį jų versle užima debesų kompiuterijos sprendimai. skaityti »

Lietuvos nevyriausybinėms organizacijoms – nemokama debesų kompiuterija

Šią savaitę „Microsoft“ paskelbė, kad viso pasaulio, įskaitant ir Lietuvos, nevyriausybinės organizacijos (NVO) gali nemokamai naudotis debesų kompiuterijos platforma „Azure“. skaityti »

Nuo internetinių atakų kenčiančioms valstybinėms institucijoms rekomenduoja remtis debesų kompiuterijos technologijomis

Palyginus su 2012 metais, Lietuvos valstybinių institucijų tinklalapių saugumo situacija pagerėjo, tačiau dar nėra patenkinama ir Lietuva turėtų labiau remtis gerąja verslo ir užsienio institucijų praktika didinant saugumą – pasitelkti debesų kompiuteriją. skaityti »

„Microsoft“ ir „Red Hat“ tapo partneriais debesų kompiuterijoje

Technologijų bendrovės „Microsoft“ ir „Red Hat“ sudarė partnerystę, kuri suteiks galimybę vartotojams naudoti „Red Hat“ sprendimus „Microsoft“ debesų kompiuterijos „Azure“ platformoje. skaityti »

IBM „debesys“ padeda valdyti miestus

IBM pristatė naujas priemones, leidžiančias analizuoti miesto infrastruktūros generuojamus duomenis ir geriau tenkinti gyventojų poreikius. skaityti »

Ateitis priklauso debesų kompiuterijai

Vilniuje, Rygoje ir Taline vykusiame pasauliniame kompanijos EMC forume „Vadovauk savo transformacijai“ buvo teigiama, kad IT ateitis tampa vis labiau susijusi su debesų kompiuterijos technologijomis, nes įvairiausių kompiuterinių įrenginių generuojamų duomenų kiekiai auga sunkiai įsivaizduojamu greičiu. skaityti »

Failų talpykla „Dropbox“ jau turi 100 mln. vartotojų

Drew Houstonas, failų talpyklos „Dropbox“ įkūrėjas ir vadovas, oficialiame savo kompanijos tinklaraštyje pranešė, kad jo projektu naudojasi jau 100 mln. vartotojų visame pasaulyje. skaityti »

„Hewlett–Packard“ EMEA technologijų vadovas W. Grommenas: Lietuva turi realią galimybę tapti inovacijų lydere

Lietuvoje viešintis pasaulinės informacinių technologijų (IT) lyderės „Hewlett–Packard“ (HP) Technologijų vadovas Wilfriedas Grommenas įsitikinęs, kad Lietuva turi realią galimybę tapti lydere pagal IT naudojimą. skaityti »

„Debesų“ biblioteka – nauji e. knygų prieigos sprendimai

JAV kompanija 3M pradėjo platinti naują e. knygų skolinimo sistemą – e. knygų biblioteką, sukurta panaudojant „debesų“ kompiuterijos (angl. cloud computing) technologijas. skaityti »

Debesų kompiuterija atveria galimybes IT didinti verslo konkurencingumą

Pasaulinės technologijų tyrimų ir konsultacijų kompanijos „Gartner“ duomenimis, per ateinančius ketverius metus kone pusė visų informacinių technologijų (IT) vadovų didžiąją dalį savo taikomųjų programų ir infrastruktūrų tikisi valdyti per „debesų“ technologijas. skaityti »