Įmonių darbuotojų kompetencijai didinti ir kvalifikacijai tobulinti – 10 mln. eurų ES investicijų

Ūkio ministerija skelbia pirmąjį kvietimą pasinaudoti galimybe įgyvendinti projektus pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos (ES) investicijų priemonę „Kompetencijų vaučeris“. skaityti »

Nacionalinis koordinacinis centras padės įgyvendinti EBPO rekomendacijas dėl atsakingo verslo

Ūkio ministerijoje pristatytas Lietuvos nacionalinis koordinacinis centras bei jo veikla įgyvendinant Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos Gaires daugiašalėms įmonėms, nustatančias atsakingo elgesio principus ir standartus. skaityti »

Plečiamas verslo finansavimo priemonių spektras

Nuo 2017 m. Ūkio ministerijai atsiras galimybė įgyvendinti naujas eksporto kredito ir faktoringo garantijų priemones. skaityti »

Ūkio ministerijoje – moterų verslumui skatinti skirtas renginys

Ūkio ministerija kartu su VšĮ „Versli Lietuva“ lapkričio 30 dieną Vilniuje organizuoja moterų verslumui skatinti skirtą renginį „Versli, veikli, išmani“, kurio metu vyks seminaras ir praktiniai užsiėmimai, padėsiantys žengti savo verslo kūrimo ir plėtros link. skaityti »

Regionų mažųjų ir vidutinių įmonių inovacijoms skatinti – beveik 20 mln. eurų ES investicijų

Ūkio ministerija, siekdama skatinti mažųjų ir vidutinių įmonių investicijas į inovatyvios gamybos ir inovatyvių paslaugų verslo pradžią ir plėtrą, kviečia pasinaudoti galimybe įgyvendinti projektus pagal 2014–2020 metų ES investicijų priemonę „Regio Invest LT+“. skaityti »

Paskelbti aukštųjų universitetinių mokyklų studentų magistro darbų konkurso laimėtojai

Paskelbti Ūkio ministerijos inicijuoto aukštųjų universitetinių mokyklų studentų geriausių magistro darbų, kurių temos siejosi su šalies ekonomikos augimu ir konkurencingumo skatinimu, konkurso laimėtojai. skaityti »

„Saulėtekio slėnyje“ – Biotechnologijų verslo inkubatorius

Besibaigiant Inovacijų savaitei, rugsėjo 30 d. Vilniaus universiteto Saulėtekio slėnyje atidarytas Biotechnologijų verslo inkubatorius. skaityti »

Atidaroma ketvirtoji pasaulyje dizaino biblioteka „Design Library“

Kauno technologijos universitete duris atveria vienas iš pasaulinio tinklo „Design Library“ (liet. dizaino biblioteka) padalinių. Tai vos ketvirtoji tokio tipo biblioteka pasaulyje. skaityti »

Vilniuje ir Kaune – galimybė susipažinti su Lietuvoje sukurtais išradimais

Ar įmanoma žmogaus balsą nufotografuoti? O nanopalydovą pakelti viena ranka? Kaip išsispausdinti 3D rašiklį? Apie šias ir daugybę kitų inovacijų galima sužinoti tiesiai iš jų kūrėjų lūpų ir jas išbandyti dviejose „Inovacijų savaitės 2016“ parodose. skaityti »

Tarptautinėje konferencijoje Lietuvos ir užsienio ekspertai dalinsis inovatyvaus verslo sėkmės istorijomis

Su kokiais sunkumais susiduria novatoriški verslai ir kaip patobulinti esamą teisinę situaciją – tokie ir panašūs klausimai bus keliami rugsėjo 28 d. aštuntą kartą Ūkio ministerijos organizuojamoje tarptautinėje konferencijoje „Inovacijos: ateitis prasideda šiandien“. skaityti »