Ūkio ministerija telkia institucijas, siekdama užtikrinti, kad įvedant eurą kainos būtų perskaičiuojamos tinkamai

Per Ūkio ministerijoje vykusį pasitarimą diskutuota, kaip efektyviai užtikrinti, kad, įvedant eurą, prekybos ir paslaugų vietose kainos būtų perskaičiuojamos ir skelbiamos tinkamai, aptartos galimos priemonės, pasidalyta informacija, kitų šalių patirtimi, sutarta dėl tolesnio institucijų bendradarbiavimo. skaityti »

Ūkio ministras E. Gustas: naujoje inovacijų programoje – dėmesys verslo inovacinės veiklos skatinimui ir vystymui

Įsigaliojojo Ūkio ministerijos parengta Lietuvos inovacijų plėtros 2014–2020 m. programa. skaityti »

Jaunimą verslo pradžiai įkvėps ir sėkmingi verslininkai, ir pramogų pasaulio banginiai

Praktiniais mokymais ir žinomų žmonių konsultacijomis kelius į nuosavą verslą jaunimui atveriantis nemokamų renginių ciklas „Verslas veža“ grįžta po vasaros atostogų. skaityti »

Ūkio ministerija skatina rūpintis kuriamos intelektinės nuosavybės apsauga

Ūkio ministerija, pasitelkusi Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūrą (MITA), siekia sudaryti palankias sąlygas verslo įmonėms ir mokslo institucijoms apsaugoti išradimus bei dizainą ir šiais metais numato apmokėti iki 95 proc. su apsauga susijusių išlaidų. skaityti »

Valstybinės įstaigos atranda komunikaciją „Google“ paieškos tinkle

Ūkio ministerija pirmoji iš Lietuvos ministerijų savo paslaugų reklamai pasinaudojo „Google“ paieškos sistema. Projekto rezultatai lūkesčius viršijo du kartus. skaityti »

Ūkio ministerija skelbia konkursą „Verslo ir mokslo partnerystė 2012“

Ūkio ministerija šiais metais antrą kartą organizuoja konkursą „Verslo ir mokslo partnerystė 2012“. Paraiškas konkursui gali teikti visi juridiniai asmenys: įmonės, įstaigos, mokslo ir studijų institucijos, asociacijos ir kitos organizacijos. skaityti »

Paskirtos premijos magistrams už šalies konkurencingumo įžvalgas

Ūkio ministerija ir asociacija „Žinių ekonomikos forumas“ išrinko geriausius magistrinių darbų autorius, kuriems paskirtos piniginės premijos už šalies ekonomikos tyrimus ir konkurencingumo įžvalgas. skaityti »

Dėl premijų už konkurencingumo įžvalgas varžosi daugiau nei 30 magistrinių darbų

Žinių ekonomikos forumo ir Ūkio ministerijos organizuojamam magistrų ir jų mokslinių vadovų, parengusių baigiamuosius darbus šalies ekonomikos ir konkurencingumo temomis, skatinimo konkursui pateikta daugiau nei 30 darbų. skaityti »

Už šalies konkurencingumo įžvalgas – premijos

Žinių ekonomikos forumas ir Ūkio ministerija skelbia magistrų ir jų mokslinių vadovų, parengusių baigiamuosius darbus šalies ekonomikos ir konkurencingumo temomis, skatinimo konkursą, kurio nugalėtojams atiteks 5 tūkst., 3 tūkst. ir 2 tūkst. litų premijos. skaityti »

VVĮ indėlis į šalies biudžetą didėja, o informacija apie reformą perkeliama į elektroninę erdvę

Ūkio ministerija Vyriausybei pristatė tarpinę devynių mėnesių valstybės valdomų įmonių (VVĮ) ataskaitą. skaityti »