„Savaitės pjūvis“ ir jos autorius atsisveikina su žiūrovais

Ilgametis „Penki TV“ studijos bendradarbis, politikos apžvalgininkas Česlovas Iškauskas, baigia laidas „Savaitės pjūvis“ ir „Aktualus interviu“. skaityti »

Laidoje „Savaitės pjūvis“ – Sausio 13-osios ir Maidano įvykių liudininkas J. Dykijus

Mūsų Sausio 13-oji ukrainiečiams panaši į įvykius Maidane. Kuo jie panašūs ir kuo skiriasi? Apie tai diskutuos laidos „Savaitės pjūvis“ svečias, Ukrainos savanorių būrio AIDAR vadas Jevgenijus Dykijus. skaityti »

Naujas „Savaitės pjūvio“ sezonas ir ambicingi laidos autoriaus planai

Kanalo „Penki TV“ eteryje nuo 2008 metų kas savaitę rodoma žurnalisto ir politikos apžvalgininko Česlovo Iškausko laida „Savaitės pjūvis“ pradėjo naują sezoną. skaityti »

Knygų mugėje Č. Iškauskas pristato knygą „Paaukota Lietuva“

Puiki dovana kiekvienam, švenčiančiam Vasario 16-ąją, – naujoji Česlovo Iškausko knyga „Paaukota Lietuva. Nuo Vytauto Didžiojo iki Dalios Grybauskaitės“. skaityti »

Pasirodė „Savaitės pjūvio“ kūrėjo Česlovo Iškausko knyga

Ilgametis kanalo „Penki TV“ apžvalginės laidos „Savaitės pjūvis“ autorius bei vedėjas Česlovas Iškauskas išleido ilgai brandintą knygą „Neįtikėtina, bet tikra“. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šįkart laidoje apie tai, ką nuveikė Seimas pavasario sesijoje su žurnalistais kalba Seimo Pirmininkė I. Degutienė. Jis atsako ir į laidos vedėjo klausimą apie neigiamą Seimo įvaizdį visuomenėje. Parlamento ir jo vadovės darbą vertina politologas L. Bielinis. skaityti »

Savaitės pjūvis

Parlamentas pritarė naujos redakcijos Gamtinių dujų įstatymo ir Gamtinių dujų įstatymo įgyvendinimo įstatymo projektams. Apie juos ir apie savo pasiūlymus pasakoja Seimo opozicijos lyderis V. Gapšys, komentuoja apžvalgininkas T. Čyvas. Kitą nutarimą – dėl Pagalbinio apvaisinimo įstatymo projekto – parlamentarai nutarė atidėti. Kodėl? Aiškina Seimo sveikatos reikalų komiteto narė A. Zuokienė. Laidos autorius Č. Iškauskas aptaria Graikijos parlamento pritarimą griežtam taupymo planui. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šią savaitę laidoje kalbėsime apie Lietuvos tautinių mažumų problemas. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys R. Žemaitaitis komentuos priimtą įstatymą dėl žydų turto kompensavimo, o jo kolega P. Auštrevičius išsakys nuomonę apie 27 Europos Parlamento narių laišką dėl tariamo lenkų tautybės Lietuvos piliečių teisių ignoravimo. Laidos autorius, politikos apžvalgininkas Č. Iškauskas savo komentare primins baisias birželio 22-ąją prasidėjusio karo akimirkas... skaityti »

Savaitės pjūvis

Šįkart su istoriku Č. Laurinavičiumi prisiminsime, kokias pamokas mums gali duoti pirmoji iš penkių masinių trėmimų banga, kurią tūkstančiai lietuvių patyrė prieš 70 m. Seimo narys A. Burba pateikė siūlymą, kuris turėtų padėti pristabdyti emigraciją. Laidos autorius, politikos apžvalgininkas Č. Iškauskas komentuoja nesiliaujančias protesto akcijas prieš A. Lukašenkos režimą. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šį kartą laidoje R. Jasinavičius – apie mūsų ekonomikos padėtį. Mums gerai žinomas Darbo partijos lyderio V. Uspaskicho kritiškas požiūris į dabartinės valdžios veiksmus, tačiau politiko teiraujuosi apie vieną šių dienų aktualiją, svarbią ir Lietuvai: ar latviškasis kovos su korupcija scenarijus tiktų mūsų šaliai? Laidos autorius, politikos apžvalgininkas Č. Iškauskas, savo komentarą paįvairindamas pluoštu nuotraukų, pasakoja įspūdžius iš nesenos kelionės po Ispaniją. skaityti »