Savaitės pjūvis

Parlamentas pritarė naujos redakcijos Gamtinių dujų įstatymo ir Gamtinių dujų įstatymo įgyvendinimo įstatymo projektams. Apie juos ir apie savo pasiūlymus pasakoja Seimo opozicijos lyderis V. Gapšys, komentuoja apžvalgininkas T. Čyvas. Kitą nutarimą – dėl Pagalbinio apvaisinimo įstatymo projekto – parlamentarai nutarė atidėti. Kodėl? Aiškina Seimo sveikatos reikalų komiteto narė A. Zuokienė. Laidos autorius Č. Iškauskas aptaria Graikijos parlamento pritarimą griežtam taupymo planui. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šią savaitę laidoje kalbėsime apie Lietuvos tautinių mažumų problemas. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys R. Žemaitaitis komentuos priimtą įstatymą dėl žydų turto kompensavimo, o jo kolega P. Auštrevičius išsakys nuomonę apie 27 Europos Parlamento narių laišką dėl tariamo lenkų tautybės Lietuvos piliečių teisių ignoravimo. Laidos autorius, politikos apžvalgininkas Č. Iškauskas savo komentare primins baisias birželio 22-ąją prasidėjusio karo akimirkas... skaityti »

Savaitės pjūvis

Šįkart su istoriku Č. Laurinavičiumi prisiminsime, kokias pamokas mums gali duoti pirmoji iš penkių masinių trėmimų banga, kurią tūkstančiai lietuvių patyrė prieš 70 m. Seimo narys A. Burba pateikė siūlymą, kuris turėtų padėti pristabdyti emigraciją. Laidos autorius, politikos apžvalgininkas Č. Iškauskas komentuoja nesiliaujančias protesto akcijas prieš A. Lukašenkos režimą. skaityti »

Savaitės pjūvis

Didžiausias šios savaitės įvykis – Prezidentės D. Grybauskaitės metinis pranešimas Seime, kurį vertina Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas K. Glaveckas, Danske banko vyr. analitikė V. Klyvienė ir apžvalgininkas A. Račas. Kita laidos tema – „Spinter“ tyrimas apie Lietuvos gyventojų nepasitenkinimą savo pajamomis. Laidos autoriaus Č. Iškauskas komentare – vadinamojo „agurkų karo“ tema. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šį kartą laidoje R. Jasinavičius – apie mūsų ekonomikos padėtį. Mums gerai žinomas Darbo partijos lyderio V. Uspaskicho kritiškas požiūris į dabartinės valdžios veiksmus, tačiau politiko teiraujuosi apie vieną šių dienų aktualiją, svarbią ir Lietuvai: ar latviškasis kovos su korupcija scenarijus tiktų mūsų šaliai? Laidos autorius, politikos apžvalgininkas Č. Iškauskas, savo komentarą paįvairindamas pluoštu nuotraukų, pasakoja įspūdžius iš nesenos kelionės po Ispaniją. skaityti »

Savaitės pjūvis

Pokalbis su Seimo nariais V. Žiemeliu ir G. Songaila apie minimalios algos padidinimo galimybes. „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas M. Laurinavičius svarsto valdančiosios partijos vadovo rinkimų peripetijas. Laidos autorius Č. Iškauskas komentuoja vietos rinkimus Ispanijoje. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šioje laidoje Viešosios politikos ir vadybos instituto vyr. analitikas Ž. Martinaitis komentuoja lietuviams atsivėrusią Vokietijos darbo rinką, o personalo atrankos specialistė L. Duksaitė pasakoja, kas būtina norintiems išvykti dirbti į šią šalį. Ko tikisi į mūsų šalį plūstantys baltarusiai, kalba Seimo nariai K. Daukšys ir J. Veselka. Laidos autorius Č. Iškauskas aptaria teroristų vadeivos O. bin Ladeno sunaikinimo aplinkybes. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šioje laidoje su Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku prof. K. Glavecku aptarsime Vyriausybės 2010 m. veiklos ataskaitą. Su LLRI ekspertu V. Žukausku svarstysime, kodėl valstybei nepavyks surinkti milijardo litų iš „šešėlinės“ ekonomikos, o laidos autorius Č. Iškauskas grįš prie stringančios NATO operacijos Libijoje perspektyvų. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šįkart parengėme pokalbį su Vilniaus Arkikatedros klebonu kunigu R. Šalaševičiumi apie tai, kas yra bendro tarp Prisikėlimo šventės ir gamtos pabudimo. Apie Vilniaus mero rinkimus kalba politologas A. Medalinskas. Laidos autorius, politikos apžvalgininkas Č. Iškauskas savo komentare sugrįžta prie Černobylio katastrofos, kurios 25-ąsias metines pažymime balandžio 26 d. skaityti »

Savaitės pjūvis

Apie savivaldybių merų rinkimų ypatybes kalbamės su Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininku V. Kurpuvesu. Su kito Seimo komiteto – Audito – vadove L. Graužiniene aptariame augantį valstybės institucijų išlaidavimą. Laidos autoriaus Č. Iškausko komentaras apie Smolensko tragedijos metines. skaityti »