Lietuvos banke lankysis euro zonos bankų pertvarkymo institucijos vadovė Elkė Kionig

Lapkričio 3–4 d. Lietuvos banke lankysis probleminių bankų pertvarkymą euro zonos mastu koordinuojančios Bendros pertvarkymo valdybos (BPV) pirmininkė Elkė Kionig (Elke König). skaityti »

Testavimo nepalankiausiomis sąlygomis rezultatai rodo padidėjusį euro zonos bankų sistemos atsparumą

Europos Centrinis Bankas (ECB) paskelbė, kad, remiantis ES mastu atlikto bankų testavimo nepalankiausiomis sąlygomis rezultatais, euro zonos bankų atsparumas padidėjo ir bendri priežiūriniai reikalavimai dėl kapitalo, palyginti su 2015 m., iš esmės nesikeis. skaityti »

V. Vasiliauskas: euro zonos drama pernelyg užsitęsė, ūkiui reikia stipresnio impulso

Euro zonos ekonomikos atsigavimas yra pernelyg lėtas bei trapus ir vien tik skatinamosios pinigų politikos nepakanka, kad ekonomikos variklis įsisuktų visu pajėgumu. skaityti »

Vašingtone – sveikinimai Lietuvai įstojus į euro zoną

Europos Sąjungos atstovybėje Vašingtone sausio 7 dieną vyko renginys, skirtas pažymėti Lietuvos įstojimą į euro zoną. skaityti »

Jonavoje finansų ministras dalyvauja diskusijose apie ES investicijas ir euro įvedimą

Lapkričio 14 dieną finansų ministras Rimantas Šadžius dalyvauja verslo ir valdžios atstovų diskusijoje Jonavoje. Renginyje planuojama aptarti artėjančią Lietuvos integraciją į euro zoną ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijas regione. skaityti »

Lietuva priimta į euro zoną, nuo 2015 metų sausio 1 dienos šalies valiuta – euras

Europos Sąjungos bendrųjų reikalų ministrų taryba priėmė galutinį sprendimą dėl Lietuvos dalyvavimo Ekonominėje ir pinigų sąjungoje (EPS) nuo 2015 m. sausio 1 d. skaityti »

Latvijos bankas: Lietuvos narystė euro zonoje padidins Baltijos šalių investicinį patrauklumą

Lietuvos prisijungimas prie euro zonos padidins trijų Baltijos valstybių investicinį patrauklumą. skaityti »

Baltijos valstybių centrinių bankų vadovai: Lietuvos prisijungimas prie euro zonos būtų naudingas visam regionui

Artėjant Europos institucijų sprendimo dėl Lietuvos pakvietimo įstoti į euro zoną priėmimui, Baltijos valstybių centrinių bankų vadovai teigia, kad įstojimas į euro zoną sustiprintų ne tik Lietuvą, bet ir visą Baltijos regioną. skaityti »

R. Šadžius: „Lietuva pasirengusi ir laukia kvietimo į euro zoną“

Finansų ministras Rimantas Šadžius, vertindamas „Eurostat“ paskelbtus balandžio mėnesio Lietuvos infliacijos rodiklius, sako, kad paviešinti duomenys patvirtino preliminarius mūsų vertinimus. skaityti »

SEB grupės analitikai: euro zonos ūkis įsisiūbuos lėtai

Pasaulio ekonomikos padėtis artimiausiais metais gerės, nors atsigavimas išliks kuklus, teigia SEB grupės analitikai šiandien Stokholme paskelbtoje pasaulio ekonomikos apžvalgoje „Nordic Outlook“. skaityti »