VGTU bendradarbiaus su Lietuvos statistikos departamentu

Į VGTU partnerių ratą įsiliejo ir Lietuvos statistikos departamentas – sausio 5 dieną pasirašyta abipusė bendradarbiavimo sutartis. skaityti »

Pasirodė kasmetis leidinys „Informacinės technologijos Lietuvoje 2015“

Lietuvos statistikos departamentas išleido kasmetinį leidinį „Informacinės technologijos Lietuvoje 2015“, kuriame pateikiama 2009–2015 m. statistinė informacija apie informacinės visuomenės plėtrą Lietuvoje. skaityti »

Kompiuterius ir internetą metų pradžioje namuose turėjo 68 proc. namų ūkių

Asmeninius kompiuterius ir interneto prieigą namuose pirmąjį šių metų ketvirtį turėjo 68 proc. namų ūkių – 2 procentiniais punktais daugiau nei praėjusių metų pirmąjį ketvirtį. skaityti »

Trys iš penkių šalies gyventojų pernai buvo patenkinti savo gyvenimu

Pernai 61 proc. 16 metų ir vyresnių gyventojų buvo patenkinti dabartiniu gyvenimu, įvertindami jį 7 balais ir daugiau pagal skalę nuo 0 (visiškai nepatenkinti) iki 10 (visiškai patenkinti). skaityti »

Internetu naudojosi 99,7 proc. įmonių

2013 m. pradžioje kompiuteriais ir internetu naudojosi beveik visos (99,7 proc.) gamybos ir paslaugų įmonės, kuriose dirbo 10 ir daugiau darbuotojų, praneša Lietuvos statistikos departamentas, remdamasis infor­ma­cinių technologijų (IT) naudojimo įmonėse tyrimo duomenimis. skaityti »

Statistikos departamentas – apie informacines technologijas Lietuvoje

Lietuvos statistikos departamentas parengė ir išleido elektroninį leidinį „Informacinės technologijos Lietuvoje 2012“ (lietuvių ir anglų kalbomis). skaityti »

IT naudojimas įmonėse 2012 m.

2012 m. pradžioje kompiuteriais ir internetu naudojosi beveik visos (99,7 proc.) gamybos ir paslaugų įmonės, kuriose dirbo 10 ir daugiau darbuotojų, praneša Lietuvos statistikos departamentas, remdamasis informacinių technologijų (IT) naudojimo įmonėse tyrimo duomenimis. skaityti »

82 procentai įstaigų teikė pirmojo lygio elektronines paslaugas

Lietuvos statistikos departamento atlikto tyrimo duomenimis, 2012 m. pradžioje 82,7 procento valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų (toliau – įstaigos) teikė pirmojo lygio elektronines paslaugas internetu, t. y. informaciją apie jų vykdomas funkcijas ir teikiamas paslaugas buvo galima rasti jų interneto svetainėje. skaityti »

Informacinės technologijos Lietuvoje 2011 m.

Lietuvos statistikos departamentas parengė ir išleido leidinį „Informacinės technologijos Lietuvoje 2011“ (lietuvių ir anglų kalbomis). skaityti »

Internetu 2011 m. reguliariai naudojosi 61 procentas visų 16–74 metų amžiaus gyventojų

Lietuvos statistikos departamento atlikto informacinių technologijų naudojimo namų ūkiuose tyrimo duomenimis, 2011 m. pirmąjį ketvirtį asmeninius kompiuterius ir interneto prieigą namuose turėjo 56 proc. namų ūkių. skaityti »