Užbaigtas Kultūros ministerijos finansuojamas LKTA projektas

Lietuvos kabelinės televizijos asociacija įgyvendino projektą „Autorių teisių ir gretutinių teisių objektų, naudojamų retransliavimo veikloje, apsaugos modernizavimo projektas“, kurio pagrindinis tikslas – padidinti ir užtikrinti autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugą televizijos programų paketų platinimo (konkrečiai retransliavimo) srityje. skaityti »

Europa pasiryžo reformuoti autorių teisių sistemą

Briuselyje ES Konkurencingumo Taryba kartu su Europos Komisijos vidaus rinkos ir paslaugų komisaru Michel Barnier pritarė poreikiui reformuoti pasenusią autorių teisių mokesčių sistemą, paremtą laikmenų ir įrangos apmokestinimu. skaityti »

Kinai iš „YouTube“ reikalauja 300 mln. dolerių

Kinų kino kūrėjai pareikalavo, kad „YouTube“ sustiprintų autorių teisių apsaugą. Ir pranešė patyrę 308 mln. dolerių nuostolį dėl vaizdo priegloboje dedamų piratinių vaizdo įrašų. skaityti »

Vokietijos teismas nurodė „YouTube“ filtruoti vaizdo medžiagą

Vokietijos teismas nurodė vaizdo prieglobai „YouTube“ taikyti papildomus turinio filtrus, kad vartotojai negalėtų įdėti vaizdo medžiagos, kurios teisės priklauso kompanijai GEMA. skaityti »

Ispanija stoja į kovą su piratavimu

Ispanijos parlamentas žengė svarbų žingsnį ir priėmė įstatymą, užkertantį kelią piratavimui. skaityti »

Knygų autoriai prieš virtualias bibliotekas

Australijos, Didžiosios Britanijos ir Kanados rašytojai padavė ieškinį prieš penkis JAV universitetus, kurie savo virtualiose bibliotekose naudojo skenuotus jų darbus be sutikimo. Leidiniai buvo imami iš „Google“. skaityti »

„Google“ leista skenuoti autorių teisių ginamas knygas

Prancūzijos leidykla „La Martiniere“ leido „Google“ skenuoti nebetiražuojamas knygas, apsaugotas autorių teisių. skaityti »