Verslą saugančios technologijos

Saugumas svarbus visoms gyvenimo sritims, o ypač šiuolaikiniam verslui, kurio efektyvumas dažnai priklauso nuo sklandaus IT sistemų darbo. Siekiant užtikrinti visapusišką jų veikimą, į pagalbą ateina naujausios technologijos. skaityti »

Aukštosios technologijos: kibernetinė pirštinė gelbės insulto aukas

Kompiuterių mokslininkai sukūrė aukštųjų technologijų pirštinę, kuri remiasi Nintendo Wii technologija ir bus naudojama insulto aukų reabilitacijai. Pirštinės prototipą sukurė Nottingham Trent universiteto interaktyviųjų sistemų tyrinėtojų grupė. skaityti »

Rytojaus technologijos: pinigų „darymas“ per internetą

Šiame straipsnyje pateikiame Rory Cellan–Jones, BBC technologijų korespondento ir apžvalgininko įžvalgas apie vis didesnes internetinės komercijos galimybes. „Sukurk ir jie ateis,” – taip skamba esminis jaunųjų internetinių verslų principas. skaityti »

Antanas Čenys: šiuolaikinė ekonomika negali egzistuoti be IT

Prieš maždaug penketą metų informacinės technologijos (IT) atrodė kaip „nesustabdomas garvežys“. Šiandien situacija pasikeitė: diskusijos apie IT viešojoje erdvėje aprimo, stojančiųjų į IT specialybes mažėja, „IT prarado savo žavesį“. skaityti »

„Samsung“ pradeda bendradarbiavimą su labdaros ir paramos fondu „SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugija“

Šią savaitę „SOS vaikų kaime“ Vilniuje įvykusių kūrybinių dirbtuvių vaikams metu buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp „Samsung Electronics Baltics“ ir labdaros ir paramos fondo „SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugija“. Šis bendradarbiavimas yra socialinio „Samsung“ projekto, įgyvendinamo Europos šalyse, įskaitant Lietuvą, Latviją ir Estiją, dalis. skaityti »

ISM universitete – naujausios studijų technologijos

Prieš metus buvo pradėtas projektas „Infrastruktūros modernizavimas ir atnaujinimas“. Šiam projektui lėšas skyrė ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas (0.63 mln. Lt.) ir ES struktūriniai fondai (3.57 mln. Lt.). Projekto pabaiga suplanuota 2014.03.29. skaityti »

Naujausios technologijos padės išvengti avarijų

Ko gero, ne kartą teko atsidurti situacijoje kai jūs (arba kažkas jums) netyčia „stukteli“ į automobilio galą. skaityti »