Kodėl pavojinga socialiniuose tinkluose nurodyti telefono numerį?

Yra paplitusi nuomonė, kad sukčiai perka parengtas duomenų bazes, tačiau iš tikrųjų jie medžioja kontaktus iš atvirų socialinių tinklų profilių ir suveda juos į bazę taikydami visiškai teisėtas programas. skaityti »

Heloviną švenčia ir internetiniai sukčiai

Jaunimo pamėgtai Helovino šventei pamažu tampant tokiai populiariai kaip Šv. Valentino diena, saugumo ekspertai įspėja apie sukčių spendžiamas pinkles internete, renkantis šventinę atributiką ar peržiūrint elektroninius sveikinimus. skaityti »

„Nigerijos“ laiškai – sukčiavimo internetu būdas

Kaspersky Lab“ ekspertė Marija Rubinštein savo straipsnyje pasakoja apie vieną iš labiausiai paplitusių sukčiavimo būdų – vadinamuosius Nigerijos laiškus. skaityti »

IT ekspertai įspėja: artėjant Londono olimpiadai suaktyvėjo sukčiai

Ekspertai atkreipia dėmesį, kad per pastaruosius tris mėnesius net 59 proc. padaugėjo pranešimų apie klastojimo (angl. Phishing) atvejus. skaityti »

Nemokamas sūris, arba Kas slypi už loterijų internete šydo

Apie tipines apgavystės schemas, įvairias kenkėjų gudrybes, taip pat apie būdus, kaip atskirti apgaulingus pranešimus nuo tikrų, pasakoja „Kaspersky Lab“ internetinių šiukšlių analitikė Marija Rubinštein. skaityti »

Sukčiai taikosi į darbo užsienyje ieškančius gyventojus

Saugumo ekspertai perspėja apie šalyje pradėjusį plisti sukčiavimo būdą, kuomet sukūrę fiktyvią įmonę ir jos vardu teikdami patrauklius pasiūlymus aferistai taikosi į darbu užsienio kompanijose besidominčius asmenis. Sukūrę įmonės egzistavimą neva įrodančią interneto svetainę ir joje pateikę įmonės adresą, sukčiai siekia išvilioti asmeninius duomenis ir netgi pinigus. skaityti »

Nusikaltėliai bando pasipelnyti iš S. Džobso (S. Jobs) mirties

Vieno iš „Apple“ kompanijos įkūrėjo Styvo Džobso (Steve Jobs) mirtimi (apie ją pranešta spalio 6-ąją) suskubo pasinaudoti sukčiai. skaityti »

„Symantec“: 15 proc. „Facebook“ vaizdo medžiagos paskelbė internetiniai sukčiai

Bendrovė „Symantec“ pranešė, jog socialiniame tinkle „Facebook“ apie 15 proc. skelbiamų vaizdo klipų yra susiję su sukčiais. skaityti »